Samsung Galaxy Camera, un aparat foto cu sistem de operare Android, reprezintă încerarea sud-coreenilor de a-i face pe utilizatori să treacă de la aparatele foto pentru amatori la camere inteligente.
Brandul Samsung a ajuns să se confunde cu sistemul de operare Android, declara la un moment dat un analist de la firma de cercetare Gartner. Şi pentru ca sud-coreenii au considerat că producţia de telefoane prevăzute cu sistemul de operare de la Google nu e suficient, aceştia au lansat şi o cameră foto cu Android, denumită Galaxy Camera.
Acesta nu este primul aparat foto care vine cu sistem de operare Android. Pe piaţă mai există şi alte modele precum Nikon Coolpix S800c. Galaxy Camera este o combinaţie între aparatul foto WB850F şi smartphone-ul Galaxy S3. În ceea ce priveşte specificaţiile, camera are un ecran de 4,8 inch Super Clear LCD cu 16 milioane de culori, senzor de 16.3 MP, 4.608×3.456 pixeli, autofocus şi 21x optical zoom.
Memoria internă este de 4GB, însă poate fi extinsă cu carduri microSD până la 64 GB. Camera are un procesor quad-core 1.4 GHz Cortex-A9 şi 1 GB RAM. Aceasta vine şi cu slot pentru micro-SIM, însă nu pot fi efectuate apeluri, ci doar voice-chat via Skype.
La prima vedere, această cameră foto o să ţi se pară mare, însă cu timpul te obinueşti, atât cu greutate sa, cât şi cu ecranul imens. Atunci când nu este folosită ca aparat foto, Galaxy Camera se comportă ca un telefon inteligent, adică poţi descărca aplicaţii din magazinul virtual Google Play, poţi naviga pe site-urile preferate sau poţi asculta muzică. Atunci când apeşi pe icon-ul camera, obiectivul se deschide pentru a captura imagini. Imediat după ce ai făcut o poză ai posibilitatea să o trimiţi pe ce reţea socială vrei sau să o editezi. Camera vine cu 65 de funcţii de editare integrate, însă poţi apela şi la aplicaţii dedicate din Google Play.
Ce ni s-a părut foarte interesant la această cameră este că poate captura fotografii atunci când sunt folosite anumite cuvinte cheie. Spre exemplu, dacă vrei să faci o fotografie poţi folosi oricare din comenzile vocale Smile, Cheese, Capture, Shoot. Dacă vrei să înregistrezi, comanda vocală este record video, iar pentru a face zoom nu trebuie decât să îi spui Zoom in. De asemenea, camera îţi permite să partajezi fotografiile cu până la 8 dispozitive prevăzute cu conectivitate Wi-Fi Direct şi care se află în raza de acţiune. Poţi alege din 15 moduri de fotografiere inclusiv HDR, panorma sau fotografiere continuă. Bliţul se activează de la un buton dedicat, iar bateria rezistă şi câteva zile în standby.
Galaxy Camera oferă un zoom flexibil 21X, permite instalarea a nenumărate aplicaţii, are un stabilizator bun de imagine, filmele HD sunt excelente, poate fi comandată vocal, însă unii o pot considera prea mare, se pot lega de fatpul că nu permite efectuarea de apeluri şi se pot plânge de preţul ridicat. Galaxy Camera este disponbilă în România de la sfârşitul anului trecut la un preţ de 2.000 de lei.