Astfel noile condiţii prevăd deţinerea, de către unul sau mai mulţi membri ai grupului de investitori, a unei licenţe de transport de marfă sau a oricărei alte aprobări, în vigoare, emise de către o autoritate competentă în domeniul transporturilor cu cel puţin 3 ani înainte de data depunerii Documentelor de Participare, care a fost deţinută neîntrerupt şi fără încălcări semnificative în toată această perioadă.

Anterior nu se specifica faptul că o astfel de licenţă sau aprobare trebuie deţinută de unul sau mai mulţi membri ai grupului de investitori.

O altă modificare vizează faptul că, în cazul persoanelor care participă în cadrul unui Grup de Investitori, membrii Grupului de Investitori care îndeplinesc
cerinţa anterioară vor trebui să aibă, cumulat, o cifră de afaceri medie anuală în ultimii 3 ani de cel puţin 30 milioane euro.

În Anunţul anterior, cerinţa privind cifra de afaceri de 30 milioane lei era impusă doar membrului Grupului de Investitori care deţine licenţa de transport marfă sau orice altă aprobare în vigoare, şi nu cumulat.

Restul condiţiilor de precalificare nu au fost modificate.

Documentele de precalificare se pot depune până la data de 8 mai, ora 16.00, iar deschiderea documentelor va avea loc pe 9 mai, ora 11.00 la sediul Ministerului Transporturilor, urmând ca, până pe 15 mai, ora 12.00, să fie analizate documentele şi să fie publicată o listă scurtă cu potenţialii investitori, precum şi lista celor respinşi. Compania câştigătoare va fi anunţată pe 26 iunie.

Pentru participarea la licitaţia cu ofertă în plic, documentele trebuie depuse de potenţialii cumpărători până cel târziu în data de 19 iunie, ora 12.00, iar în data de 26 iunie, ora 11.00, la sediul ministerului, Comisia de privatizare va deschide plicurile depuse de ofertanţii prezenţi şi va stabili câştigătorul licitaţiei.

Preţul de pornire al licitaţiei pentru 51% din acţiunile CFR Marfă este de aproape 800 de milioane de lei, iar dosarul de prezentare poate fi achiziţionat contra sumei de 10.000 de euro sau echivalent în lei.

Participanţii trebuie să depună 10.000 de euro sau echivalent în lei prin ordin de plată la Trezorerie sau într-un cont de la Eximbank pentru documentele pentru licitaţie, iar în cazul precalificării vor trebui să mai plătească o taxă de 5.000 de euro pentru a consulta camera de date.

După finalizarea procesului de privatizare, statul rămâne cu 49% din acţiunile companiei.