"Nu am terminat încă facultatea, dar sunt pe ultima sută de metri şi mă gândesc și eu, la fel ca aproximativ 30% din colegii mei, să plec. Din cauza salariilor mici, a lipsei de materiale și de investigaţii din spitale. În principiu, dacă eşti răbdător şi îţi faci treaba bine, după terminarea rezidenţiatului şi câţiva ani de specialist poţi să ai un salariu acceptabil, dar nu pe măsura timpului investit în învăţat sau a banilor cheltuiţi pentru cărţi şi materiale", ne povestește Mihaela Bodnărescu, studentă la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Vasile Goldiș din Arad. Şi are dreptate: primul ei an de practică va însemna, în funcţie de specializare şi oraşul ales, un salariu lunar între 200 şi 600 de lei. Odată ajunsă în anul V de rezidenţiat, poate câştiga maximum 2.500 de lei, însă, cum spunea chiar ea, „aşteptarea este lungă, iar viaţa nu este veşnică“. Cei siliţi să plece din cauza salariilor cu care nu se pot întreţine sunt mai ales tinerii medici, meniţi să îi înlocuiască pe cei cu state vechi, care nu se pot plânge de salarii mici, mai ales dacă luăm în calcul plăţile informale calculate de Banca Mondială la 300 de milioane de euro pe an.

Dacă adăugăm şi cele 226 de milioane de euro investite din 2007 până acum de statul român pentru şcolirea a 20.000 de tineri medici şi pierduţi odată cu plecarea lor, ajungem la o gaură anuală egală cu 16% din bugetul sănătăţii pe 2013 sau la jumătate din fondurile alocate pentru boli cronice, susţinute în programele naţionale de sănătate.  Pe lângă pierderile materiale, exodul a generat o situaţie care cu siguranţă nu poate susţine performanţa în domeniu: în timp ce în UE media este de 3,7 medici la o mie de locuitori, în România aceasta este de 1,9 medici la mia de locuitori.

Oaza privatului şi mirajul şpăgii

Se poate spune că norocul se împarte în lumea medicală în funcţie de specializarea aleasă şi de oraş, după cum se vede şi în tabelul de alături. Sigur, nu suntem în măsură să cuantificăm preţul salvării unei vieţi sau munca extrem de solicitantă a unui medic. Putem doar să calculăm obiectiv că salariile cresc cu circa 30% lunar cu ajutorul şpăgii date de pacienţi, voluntar sau siliţi de „regulile tacite“ ale spitalelor, şi cu mult mai mult dacă medicul lucrează şi la privat. „Se practică plata ca procente din încasările aduse de medicul respectiv, cam 30%-40%. Asta face ca venitul sa fie de cel puţin de două ori mai mare, mergând chiar până la de 4-5 ori mai mult decât salariul din sistemul de stat“, spune managerul regional pentru Craiova al Manpower România, Sorin Diulescu.

Deseori, Ministerul Sănătăţii a ameninţat că îi va pune pe medici să aleagă între cele două joburi, posibilitate care l-a scandalizat pe preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae. „O asemenea interdicţie va determina, pe de o parte, creşterea nivelului plăţilor informale, iar pe de altă parte, migraţia medicilor, pentru că sistemul privat nu este atât de dezvoltat încât să absoarbă un număr mare de medici“. Mai mult, pentru că reţelele de clinici private sunt concentrate în Capitală şi în alte câteva oraşe mari, opţiunile  pentru medicii din oraşele mici sau zonele rurale sunt altele, crede branch managerul Manpower România, Irina Pânzaru. Altfel vede lucrurile directorul operatorului privat de sănătate Gral Medical, Robert Chiţan: „În România, un doctor care performează poate să atingă în 3-4 ani veniturile din afară și în centrele medicale private“. Rezidenţii pierd din start această şansă, pentru că ei sunt obligaţi de lege să lucreze full time la spitalul la care au fost repartizaţi, în timp ce unii medici nici nu se gândesc să plece în străinătate. Câştigul lor total, cu salariul plătit de stat, jumătatea de normă de la privat şi posibilele atenţii de la pacienţi asigură confortabil un salariu la fel sau mai mare decât al celei mai bine plătite profesii medicale: reprezentantul medical. „Salariile de reprezentant medical variază între 2.500 şi 8.000 de lei brut, în funcţie de companie, spune Sorin Diulescu. Pachetele salariale au fost şi aici reduse semnificativ faţă de anii anteriori, însă cel mai bine plătit job din România pe segmentul medical rămâne cel de director general la companii farma, care sare lejer de 7.000 de euro.

Câştig la care cei care nu vor să continue cu medicina nu prea pot aspira, pentru că, în ultima vreme, companiile nu mai angajează absolvenţi de medicină, pentru că au aşteptări salariale prea mari. Anunţuri precum cel al Ministrului Sănătăţii, care nu promit nimic pentru tinerii medici, nu fac decât să îi încurajeze pe aceştia să profite de ofertele tot mai dese de lucru în străinătate, decizie care le neagă şansa de a salva vieţi în propria lor ţară.