Potrivit Kyodo, este aproape sigur că Sony nu a reuşit să-şi realizeze angajamentele asumate pentru ultimul an fiscal, în pofida măsurilor de restructurare, inclusiv reducerea locurilor de muncă cu 10.000 de posturi din ţară şi străinătate şi închiderea unei fabrici din prefectura Gifu în luna martie.

Sony a anunţat recent noi estimări ale rezultatelor financiare pentru anul 2012/2013 încheiat la 31 martie. Acum se aşteaptă să raporteze un profit net de 40 miliarde de yeni (380 de milioane de euro la rata medie a perioadei), graţie vânzărilor de active şi scăderii yenului din ultimele luni, în loc de 20 de miliarde estimate anterior.

Compania va anunţa la 9 mai rezultatele definitive pentru 2012/2013 şi prognoza pentru anul început la 1 aprilie şi care se va încheia la 31 martie 2014.

Valoarea totală a primelor pentru cele 40 de persoane este evaluată de cotidianul economic Nikkei la 1 miliard de yeni (7,7 milioane de euro), notează AFP.

Sony nu este singurul grup nipon de electronice care suferă şi îşi ‘pedepseşte’ liderii. Salariul a doi principali patroni ai Panasonic s-au redus deja cu 40% din noiembrie şi măsura va fi în vigoare până în iulie, pentru a demonstra participarea lor la eforturile de redresare a companiei.

Sursa: Agerpres