Anunţul vine în contextul în care Grupul lansează, în România, cea de-a 5-a ediţie a Programului Naţional de responsabilitate socială ‘Împreună pentru fiecare’, destinat dezvoltării comunităţilor locale.

Astfel, până pe data de 2 iunie a.c., ONG-urile, autorităţile locale, instituţiile publice, persoanele fizice cu atitudine civică şi spirit antreprenorial pot înscrie pe site-ul dedicat programului – www.impreunapentrufiecare.ro – proiecte în domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului.

‘Noutatea ediţiei din acest an constă în adăugarea unui nou domeniu, cel al inovaţiei în sănătate şi mediu, cu o finanţare de 100.000 lei. Celelalte două categorii bugetare sunt de 15.000 lei (pentru proiecte educaţionale) şi 45.000 lei (pentru proiecte ce presupun renovarea şi dotarea unităţilor medicale sau activităţi de conservare şi menţinere a condiţiilor de mediu existente la nivel local)’, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, toate proiectele vor fi jurizate de către o comisie mixtă formată din reprezentanţi Rompetrol şi specialişti din mediul ONG. La evaluarea proiectelor de către juriu, se va avea în vedere motivaţia socială, numărul persoanelor influenţate de problema respectivă, numărul voluntarilor din comunitate care se pot implica în soluţionarea problemei. În plus, aplicantul trebuie să stabilească un parteneriat cu autorităţile locale şi să dovedească angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea şi păstrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicaţiei.

Juriul va acorda note de la 1 la 5, iar votul publicului va avea o pondere de 25% din nota finală. După perioada de jurizare şi evaluare în teren a proiectelor înscrise, în data de 8 iulie vor fi anunţaţi câştigătorii granturilor. Implementarea efectivă a proiectelor selectate trebuie să se realizeze până la sfârşitul anului 2013.

Programul naţional ‘Împreună pentru fiecare’ a fost lansat în 2009 ca parte a platformei de responsabilitate socială corporativă Energia vine din suflet, prin care sunt implementate anual proiecte din domeniile sănătate şi protecţia mediului, cele două direcţii susţinute de Grupul Rompetrol.

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est.

Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.
Sursa: Agerpres