‘Suntem pe cale de a revizui structura societăţii pentru a ne concentra pe construcţiile navale naţionale’, a indicat un purtător de cuvânt al grupului sud-coreean. ‘În acest context, avem în vedere vânzarea de active din străinătate pentru a obţine noi lichidităţi’.
 Grupul STX Offshore and Shipbuilding, slăbit de o datorie crescândă şi dificultăţi de finanţare, a fost lovit în plin de scăderea înregistrată pe plan mondial de sectorul construcţiilor navale.
 
Unii ‘potenţiali cumpărători şi-au manifestat deja interesul’ faţă de achiziţionarea unor cote din şantierele navale ale STX din Europa, a menţionat purtătorul de cuvânt, fără a preciza dacă grupul ia în considerare vânzarea integrală sau doar parţială a filialelor sale din străinătate.
 ‘Vom avea o imagine mai clară în a doua jumătate a anului’, a adăugat sursa citată.
 Grupul STX, care potrivit principalului său creanţier, banca coreeană KDB, are o datorie de peste 911 milioane de dolari /695 milioane euro/, controlează prin STX Europa două treimi din capitalul STX Franţa, statul francez controlând 33,34%. STX Europa are 14.500 de angajaţi, mai ales în Franţa, Finlanda şi Norvegia, scrie AFP.
Sursa: Agerpres