‘În luna iunie 2014, vom avea alegerile europene. Este ziua în care UKIP poate provoca un seism în politica britanică’, a declarat Farage, care este europarlamentar şi a anunţat că se va candida în 2015 la alegerile legislative din ţara sa.
 Acest partid are în prezent 12 deputaţi în Parlamentul European, dar niciunul în camera inferioară a Parlamentului de la Londra, fiind dezavantajat de sistemul electoral din Marea Britanie, cu un singur tur de scrutin uninominal majoritar. ‘Pentru a avea succes la Westminster în anul 2015, trebuie să creştem’, a recunoscut Farage.
 La alegerile locale parţiale desfăşurate joi, UKIP a obţinut 147 de locuri în consiliile locale, un succes notabil având în vedere că anterior avea numai 8 locuri. Potrivit BBC, această formaţiune a primit circa un sfert din voturi în consiliile pentru care a prezentat candidaţi.
 Acest rezultat sporeşte şi presiunea asupra conservatorilor, mai ales că unii dintre simpatizanţii UKIP sunt ‘conservatori frustraţi’, după cum admite însuşi ministrul Tory al apărării, Philip Hammond.
 Dar miniştrii conservatori au respins duminică apelurile, venite chiar propriile rânduri, de a prezenta până în anul 2015, un proiect de lege referitor la organizarea unui referendum asupra rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană.
Ministrul Hammond a explicat faptul că un asemenea text nu are şanse să treacă pentru că nu este agreat de liberal-democraţi, membri ai coaliţiei de guvernare, şi nici de laburiştii din opoziţie. Cu toate acestea, conservatorii examinează posibilitatea de a publica acest proiect de lege înaintea legislativelor din anul 2015, a adăugat ministrul britanic al apărării.
 Premierul britanic David Cameron a promis în luna ianuarie că va organiza unui referendum până în 2017 cu privire la rămânerea în UE sau părăsirea acesteia.
Sursa: Agerpres