Bugetul pe 2013 al CONPET, aprobat în şedinţa de guvern

Guvernul ar urma să aprobe în şedinţa de miercuri bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2013 pentru Societatea Comercială CONPET - SA, aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, precum şi să-şi prezinte punctul de vedere referitor la o propunere legislativă vizând siguranţa circulaţiei rutiere, potrivit actelor normative incluse pe agenda întrunirii.

SC CONPET Ploieşti a fost supusă recent unei verificări a Corpului de Control al Primului-ministru, care a constatat că societatea a achiziţionat, în perioada 1 ianuarie 2009 – 31 decembrie 2012, băuturi alcoolice în valoare de peste 180.000 de lei, parfumuri de lux de peste 80.000 de lei, dar şi ceasuri de mână pentru care s-au cheltuit peste 44.000 de lei, toate înregistrate drept produse de protocol.

Pe agenda şedinţei de guvern mai figurează un proiect de lege privind înfiinţarea Fundaţiei ‘Proiect Ferentari’.

Pe masa Executivului va mai fi un proiect de hotărâre pentru aprobarea amendamentului convenit între Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei prin schimb de scrisori semnate la Bucureşti la 21 decembrie 2012 şi la Paris la 19 februarie 2013, la Acordul-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, semnat la Bucureşti la 27 decembrie 2005 şi la Paris la 10 ianuarie 2006.

Un alt act normativ vizează cerinţele minime de securitate şi sănătate în muncă pentru prevenirea rănirilor provocate de obiecte ascuţite în activităţile din sectorul spitalicesc şi cel al asistenţei medicale.

Guvernul ar mai urma să dezbată un proiect de hotărâre privind aprobarea sumelor necesare Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare pentru contractarea şi implementarea proiectelor necontractate din fondurile Programului PHARE 2006 Anvelopa şi Programului PHARE 2006 Securitate nucleară.

Pe agendă mai figurează un proiect de hotărâre privind modificarea anexei 15 la Hotărârea Guvernului 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

De asemenea, Executivul ar putea decide alocarea temporară, pentru lunile mai şi iunie ale anului 2013, a unor sume din venituri din privatizarea ordonatorilor principali de credite cu rol de autoritate de management.

În cadrul şedinţei vor mai fi prezentate şi o serie de memorandumuri, dintre care unul cu tema ‘Programul Operaţional Sectorial 2007-2013’ şi altul referitor la ‘Acordul de Parteneriat 2014-2020’.

Guvernul îşi va mai prezenta punctul de vedere referitor la câteva propuneri legislative, cum ar fi ‘Legea pentru modificarea şi completarea Legii 265/2008 privind gestionarea siguranţei circulaţiei pe infrastructura rutieră’, iniţiată de deputatul Răzvan Horia Mironescu – Grupul parlamentar al PNL.

O altă propunere legislativă asupra căreia Executivul îşi va exprima opinia este ‘Legea pentru modificarea şi completarea Legii 115/2012 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator’, iniţiată de deputatul Tudor Ciuhodaru – PP-DD.

Guvernul îşi va mai prezenta punctul de vedere cu privire la propunerile legislative vizând: ‘Lege privind modificarea Legii 112/1995 pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobile cu destinaţia de locuinţe, trecute în proprietatea statului’, iniţiată de senatorii Doina Silistru şi Ilie Sârbu – Grupul parlamentar al PSD; ‘Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice’, iniţiată de domnul senator Trifon Belacurencu – Grupul parlamentar al PSD; ‘Proiect de lege privind declararea Zilei de 9 Mai, Ziua Independenţei Naţionale a României, sărbătoare naţională legală zi nelucrătoare’, iniţiată de deputatul PSD Mihai-Bogdan Diaconu; ‘Lege pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor’, iniţiată de deputaţi Aurelian Ionescu şi Drăguşanu Vasile Cătălin – PC.(Sursa: Agerpres)