”Ratingul Stradard&Poor’s este foarte bun. Asta dovedeşte că România a căpătat credibilitate după căderea Guvernului Boc, asta dovedeşte că măsurile luate de Guvernul USL, condus de Victor Ponta, de un an de zile, pe o perioadă limitată anul trecut şi începând cu anul acesta au fost măsuri care dau credibilitate partenerilor externi, investitorilor străini şi agenţiilor de rating. După cum vedeţi, în ultimele trei luni de zile, România se împrumută atât pe piaţa externă, cât şi pe piaţa internă, la un nivel al randamentelor cel mai scăzut din 1989 încoace”, a arătat ministrul, citat de Agerpres.

Daniel Chiţoiu a subliniat că pieţele financiare internaţionale şi româneşti, dar şi investitorii au căpătat încredere în Guvernul USL, întrucât ‘au văzut că acest Guvern este un guvern politic puternic, un guvern care are miniştri cu competenţă profesională şi un guvern susţinut de o majoritate politică fără precedent în Parlamentul României’.

În privinţa unui viitor acord de tip preventiv cu Fondul Monetar Internaţional, Daniel Chiţoiu a spus că Guvernul român doreşte să negocieze condiţiile şi ţintele acestuia după alt standard de dezvoltare a Românei.

”Şi premierul şi eu am declarat că România doreşte în continuare să aibă un acord cu instituţiile financiare internaţionale, bineînţeles după ce în luna iunie se aprobă de către boardul FMI scrisoare de intenţie şi noi să fim în măsură să încheiem acordul în condiţiile asumate şi angajate cu instituţiile financiare internaţionale. De asemenea noul acord, tot de tip preventiv, dorim să îl încheiem cu instituţiile financiare internaţionale şi să negociem condiţiile şi ţintele în acest acord după alte planuri, după alt standard de dezvoltare a Românei”, a mai spus ministrul Finanţelor.