La festivitatea ce a marcat debutul noului spaţiu industrial au fost prezenţi parlamentari băcăuani, autorităţi judeţene şi locale, specialişti italieni şi români în domeniul tehnologiei auto, reprezentanţi ai unor firme beneficiare a produselor ce se vor realiza la Bacău, oameni de afaceri.

”Este o realizare de excelenţă nu numai pentru că noua unitatea de producţie dispune, pe o suprafaţă de 2.500 mp, de o dotare de vârf în domeniu, dar şi în ceea ce priveşte timpul de implementare a proiectului, acesta fiind, iată, finalizat în doar patru luni prin conlucrarea eficientă între autorităţi, constructori, montori şi personalul angajat”, a declarat, citat de Agerpres, Aldo Vimercati, proprietarul firmei italiene. Potrivit acestuia, nouă unitate de fabricaţie va permite, în cel mai scurt timp, noi dezvoltări ale activităţii de producţie, prin instalarea şi a altor două linii de asamblare şi, implicit, crearea de noi locuri de muncă.

Punerea în funcţiune are loc în chiar ziua în care se aniversează cinci ani de prezenţă a companiei ,,Vimercati SPA’ pe platforma HIT Hemeiuşi Bacău.

Valoarea financiară a investiţiilor realizate în acest interval de timp s-a ridicat la 3 milioane de euro, cifra de afaceri a crescut de 50 de ori şi s-au creat 186 de noi locuri de muncă. Tot personalul, marea lui majoritate din comuna Hemeiuşi, a fost calificat ori recalificat, în chiar perioada de implementare a proiectului, de ingineri europeni, oamenii angajaţi, peste 80 la sută tineri sub 35 de ani, dovedind, aşa cum afirmă patronul italian ‘abilitate, receptivitate şi responsabilitate’.

Aceste atribute îl determină pe Aldo Vimercati să declare că va continua să dezvolte afacerea începută la Bacău în special pentru calitatea oamenilor şi receptivitatea autorităţilor locale.

”Sunt convis că nu am greşit alegând Bacăul, aici existând un potenţial pe care ar trebui să-l identifice şi să-l valorifice mai mulţi investitori”, a spus la inaugurarea noii unităţi de producţie proprietarul italian.

Vimercati SPA este o companie italiană independentă, având drept obiect de activitate proiectarea, industrializarea şi producţia de componente electromecanice şi electronice, comutatoare, module şi ansambluri mecatronice, dar şi dispozitive integrate pentru industria auto.

”Compania este un producător cu o înaltă specializare şi o tehnologie avansată, extrem de flexibil, cu o mare experienţă în sectorul auto, în care activează de 60 de ani. Excelenţa în calitatea şi fiabilitatea produselor şi serviciilor oferite constituie temelia reputaţiei companiei, care se bazează pe relaţiile de colaborare pe termen lung dezvoltate cu producători de renume din industria auto”, a explicat citat de Agerpres, Constantin Humă, managerul ‘Vimercati East Europa’, numele sub care funcţionează firma italiană în Bacău.

Vimercati SPA fost certificată conform standardelor ISO 9001/2008 (privind sistemul de management al calităţii), ISO TS 16949/2009 (conform standardelor de calitate cerute de piaţa auto) şi ISO 14001/2005 (privind sistemul de management al mediului).

Parcul industrial de înaltă tehnologie/ HIT Park/ Hemeiuşi Bacău, în spaţiile căruia îşi desfăşoară activitatea firma italiană, este primul obiectiv finalizat în judeţul Bacău din fonduri ale Uniunii Europene, în urmă opt ani.
‘Aportul HIT Park nu înseamnă doar posibilitatea de implicare profesională în Bacău a specialiştilor având înaltă calificare, mulţi reveniţi în locurile natale după finalizarea studiilor, dar şi crearea până în prezent a mai bine de 500 de noi locuri de muncă bine plătite, dintre care circa 60 la sută sunt ocupate de tineri până în 30 de ani’, a declarat, pentru AGERPRES, Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, instituţie ce se constituie în acţionarul majoritar al HIT Park.

Adrian Iordache, managerul general al acestui parc industrial de înaltă tehnologie a afirmat, la rândul său, că ”Bacăul devine din ce în ce mai atractiv pentru oamenii de afaceri serioşi, care doresc să investească pe termen lung’, deoarece ‘autorităţile îşi respectă angajamentele”, iar HIT Park oferă ‘condiţii la cheie şi rentabile financiar’ pentru cine vrea să producă înaltă tehnologie.

Potrivit acestuia, cererile existente determină multiplicarea spaţiilor de producţie cu încă 30.000 mp.