Graţie avansului susţinut al profitului operaţional, Generali a obţinut în primul trimestru un profit net de 603 milioane euro în urcare cu 6,5% faţă de cel din perioada similară din 2012, de 567 milioane euro.
Creşterea puternică a profitului operaţional în trimestrul I a fost determinata, în special, de rezultatul financiar excelent al segmentului de asigurări generale, care a crescut la 520 milioane de euro (+26,6%), ca urmare a îmbunătăţirii ratei combinate cu 1,8  puncte procentuale, aceasta ajungând la 93,6%.

Pe segmentul de asigurări de viaţă, rezultatul operaţional a consemnat o uşoară scădere,de 2,6%, până la 797 milioane euro, comparativ cu 819 milioane de euro cu un an în urmă.
 
Performanţa operaţională s-a datorat producţiei solide, dar în uşoară scădere, din care, mai mult de 75%, a fost realizată în afara Italiei. Volumul total de prime subscrise de Grup a fost, în acest prim trimestru, de 19,1 miliarde de euro (-2,6%), din care 6,9 miliarde euro au provenit din asigurările generale.
Asigurările de viaţă au înregistrat o uşoară scădere, -4,7%, volumul de prime înregistrat fiind de 12,2 miliarde de euro.
“În acest prim trimestru am înregistrat cel mai bun rezultat operaţional din ultimi patru ani, mulţumită unei excelente performanţe a segmentului de non-life şi unui business solid pe asigurările de viaţă. În ultimele luni, am făcut paşi importanţi în atingerea obiectivelor strategice, precum achiziţia primei tranşe de acţiuni din GPH, în Europa Centrala şi de Est, plasarea celor 12% din Banca Generali şi lansarea unui centru de afaceri dedicat business-ului de asigurări corporate şi riscuri comerciale, care ne va ajuta să creştem pe aceste segmente”, a declarat Mario Greco, CEO, Generali Grup