Lakshmi Mittal, aflat în vizită în România, a prezentat evoluţiile privind industria oţelului şi preocupările grupului ArcelorMittal pentru asigurarea unui viitor sustenabil al acestei industrii în Europa şi în mod particular în România, precizează Biroul de presă al Guvernului.

În contextul analizei privind activitatea grupului în Europa, au fost discutate unele propuneri privind creşterea eficienţei activităţii la ArcelorMittal Galaţi, între care soluţii de optimizare a costurilor de producţie.  

„Preşedintele ArcelorMittal a exprimat speranţa că mediul investiţional din România îşi va păstra atractivitatea şi că vor putea fi identificate soluţii sustenabile, în mod special, în domeniul energiei. Primul-ministru Victor Ponta a afirmat sprijinul Guvernului român pentru o activitate eficientă şi pe termen lung a grupului ArcelorMittal în România, precum şi interesul României de a consolida atributele sale competitive privind investiţiile străine, în particular în domeniul industriei siderurgice”, detaliază Guvernul.

În cadrul întâlnirii, primul-ministru a amintit de abordarea problematicii energiei cu prilejul reuniunii de săptămâna viitoare a Consiliului European, context în care vor fi abordate şi implicaţiile acestor politici asupra altor sectoare, în mod special industriile energo-intensive europene.

Primul-ministru l-a asigurat pe preşedintele ArcelorMittal că va avea în atenţie şi în acest context problemele semnalate şi implicaţiile asupra competitivităţii, prezentate în cursul întâlnirii.

Cel mai mare producător de oţel din lume, ArcelorMittal, companie controlată de omul de afaceri indiano-britanic Lakshmi Mittal, deţine în România două unităţi siderurgice, la Galaţi şi Hunedoara, şi două metalurgice, la Roman şi Iaşi.

Sursa: Agerpres