EFE precizează că acesta nu a indicat şi care este suma minimă cheltuită pe o casă, sau cea inclusă în investiţii, pentru primirea rezidenţei. Latorre a precizat însă că măsura va fi inclusă în noua lege a întreprinzătorilor, ce urmează să fie aprobată în săptămânile următoare.

Propunerea acordării permiselor de şedere pentru străinii care cumpără case în Spania a apărut încă din luna noiembrie a anului trecut, fiind sprijinită public şi de premierul Mariano Rajoy. Secretarul de stat spaniol pentru comerţ, Jaime García-Legaz, anunţa la acel moment că guvernul din care face parte ia în consideraţie modificarea legii pentru străini şi prevederile referitoare la acordarea rezidenţei pentru străinii care achiziţionează locuinţe în Spania, în valoare de peste 160.000 de euro. Iniţiativa guvernului ar fi îndreptată mai ales către ruşi sau chinezi, în rândul cărora ar fi ‘o cerere importantă de locuinţe în Spania’, a mai spus secretarul de stat.

Jaime García-Legaz indica la aceeaşi dată că suma limită, de 160.000 de euro pentru locuinţele cumpărate de străini în Spania, reprezintă un ‘nivel echilibrat’ care să nu provoace cereri masive de permise de muncă şi ca un nivel de preţ mai mic să nu ajungă să servească drept ‘scuză’ pentru a obţine rezidenţa. Jaime García-Legaz preciza totodată că decizia a fost luată întrucât cererea de locuinţe este paralizată în Spania şi în aceste condiţii este oferită o soluţie multora dintre locuinţele deja construite şi care nu mai pot fi vândute. Din afara Spaniei, a mai spus el, cererea este mai mare în sectorul imobiliar, iar piaţa spaniolă este foarte atrăgătoare, întrucât preţurile au scăzut foarte mult.
Sursa: Agerpres