Premierul Victor Ponta l-aîntrebat azi, la şedinţa de Guvern, pe ministrul educaţiei, Remus Pricopie, dacă a luat toate măsurile pentru pregătirea bacalaureatului din acest an şi i-a cerut să fie exigent atât cu elevii cât bşi cu profesorii. "Vreau să vă rog să vă organizaţi bine, să comunicati foarte bine şi să fiţi foarte receptiv la orice probleme apar şi, sincer să fiu, sper că o să avem rezultate mai bune la bacalaureat. E foarte important, o spun încă o dată, supravegherea: camere de luat vederi, profesori. Aia trebuie să fie la sange”-a spus Ponta, invocând în acest fel metodele folosite pentru prima oară la examenul de vabalaureat de fostul ministru PDL, Daniel Funeriu. „Deci, un elev bine pregătit ia o nota mare, unul mai puţin pregătit o notă mică, dar unul care fură trebuie să dispară din examen. Aici nu cred că există niciun fel de rabat şi niciun fel de diferenţă de ceea ce se cere. Poţi să fii mai puţin bine pregatit, dar nu poti fi hoţ. Dacă eşti hoţ, trebuie să pleci din bacalaureat", a mai spus Victor Ponta.

Calendarul privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat din 2013 a fost aprobat prin Ordin al ministrului Educaţiei, prima sesiune urmând să aibă loc în perioada iunie – iulie, candidaţii putând să se înscrie în perioada 27-31 mai. Cursurile la clasele a XII-a si a XIII-a se vor încheia la 31 mai 2013. Examenul de bacalaureat începe în 10 iunie cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), susţinută pana în 12 iunie. În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orala in limba maternă (proba B), urmata in 17-21 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D) şi în 25-28 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională (proba C). Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute in 1 iulie la Limba si literatura română (proba E a) şi in 2 iulie – la Limba şi literatura maternă (proba E b). Testarea va continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) şi in 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializarii (proba E d). Rezultatele vor fi afişate in 8 iulie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12.00 si 16.00, urmand ca in perioada 9 -11 iulie sa fie solutionate. Rezultatele finale vor fi afisate in 12 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 15 până în 19 iulie.
Sursa: Agerpres