Pentru prima oară din aprilie 2005, indicele Nikkei 225 a înregistrat scăderi pentru fiecare companie din componența sa, transmite Bloomberg. Instituțiile de credit de consum au pierdut 11%, conducâd astfel în topul corecțiilor celor 33 de grupe de companii din indicele Topix.
Mitsubishi Estate Co., cel mai mare dezvoltator imobiliar, a picat cu 9,3%. Mitsubishi Motor Corp. S-a prăbușit cu 14%, scăzând pentru a doua oară consecutiv, după ce în precedentele trei zile explodase cu 50%. Tokyo Electric Power Co. A plonjat cu 13%.
Indicele Topix a pierdut 6,9%, închizând la 1.118 puncte la Tokyo, consemnând cea mai amplă scădere din 15 martie 2011. Volumul de tranzacționare a atins un nivel record.
Chiar și după declinul accentuat de azi, indicele japonez înregistrează un avans de 2% pentru luna mai și de 38% de la începutul anului. În paralel, bondurile japoneze au ajuns să aibă un randament de 1%, pentru prima dată în ultimul an.
“Creșterea ratelor de dobândă este povestea de azi. Există o mulțime de marcări de profituri care survin. Când volatilitatea este ridicată, investitorii vor să își elimine riscul”, spune un manager de fond din Tokyo.
Mai mult decât Topix a scăzut joi indicele Nikkei 225, cu 7,3%, până la 14.484 puncte. De asemenea, acesta este cel mai mare declin de la dezastrul din 11 martie 2011, când cutremurul și tsunami-ul au lăsat în urmă aproape 20.000 de morți sau dispăruți și au declanșat criza nucleară la centrala din Fukushima.