Peabody, care conduce departamentul de cercetare al Portales Partners LLC, se numără printre cei doar 4 analişti din 34 chestionaţi de Bloomberg care recomandă investitorilor vânzarea acţiunilor Citigroup. El estimează că banca ar putea pierde între 5 şi 7 miliarde dolari din reglementările de capital în acest an, dacă dolarul ca creşte în raport cu yenul, euro şi alte monede din pieţele emergente, care furnizează circa jumătate din profitul băncii. Aceasta ar fi cea mai gravă pierdere din cursul de schimb din ultimii cinci ani, depăşind cele 3,5 miliarde dolari din 2011.
Fostul CEO Vikram Pandit a extins afacerile Citigroup în afara SUA pentru a ajuta la recuperarea de pe urma crizei creditelor din 2008. Peabody, care a prezis prăbuşirea pieţei ipotecare de timpuriu, din ianuarie 2005, a apus că rezistenţa băncii la veniturile din exterior este acum dirijată de îngrijorarea că încetinirea economiei globale ca afecta Citi mai mult decât celelalte bănci rivale din SUA.
“Aceste riscuri valutare sunt corelate cu previziunile actuale de creştere economică. Dacă acestea se clatină, atunci aceste riscuri se vor amplifica, iar creşterile nu vor putea compensa riscurile valutare”, spune Peabody.
Citigroup va avansa cu circa 7%, până la 55,67% în următorul an, potrivit estimării medii a celor 26 de analişti chestionaţi de Bloomberg. În timp ce Peabody nu şi-a publicat încă ţintele de preţ, el a spus că acţiunile vor pierde 50%. Acţiunile Citi au avut cea mai bună performanţă din cele 24 de companii incluse în indicele KBW Bank, sărind cu 87% în ultimele 12 luni.
Celelalte cinci mari bănci americane din index au avansat cumulat cu 0,1%, conduse de JP Morgan cu 4,7%.
“Citi îndeplineşte corespunzător ratele reglementate de capital pentru a diminua impactul ratelor de schimb”, spune Mark Costiglio, un purtător de cuvânt al băncii, care adaugă că până la finele anului 2013 se aşteaptă ca banca să aibă o rată a capitalului de rang I de cel puţin 10% pe standard internaţionale.
“Nu valorează nimic predicţia lui Peabody, întrucât el a făcut predicţii similar şi anul trecut, care mai târziu s-au dovedit a fi foarte departe de piaţă, în condiţiile în care Citi şi-a crescut valoarea contabilă şi ratele de capital în al doilea trimestru din 2012, în ciuda volatilităţii semnificative a cursului din acel trimestru”, a conchis reprezentantul Citi.
În luna iunie din 2012, Peabody a spus că pierderea Citigroup din cursul valutar ar putea fi de 3-5 miliarde dolari, în condiţiile în care pesoul Mexican şi realul Brazilian vor scădea puternic faţă de dolar. Banca a afişat o pierdere din curs de doar 1,6 miliarde dolari.
“Am greşit în privinţa magnitudinii, dar nu şi a direcţiei”, spune el acum.
Bombă pentru Citigroup: Banca poate pierde 7 miliarde dolari din cursul valutar
11 iunie 2013, 15:38
Ultima modificare în 11 iunie 2013, 18:38
Citigroup Inc ar putea pierde 7 miliarde dolari din variaţiile cursului de schimb, spune analistul Charles Peabody, transmite Bloomberg.
Etichete:
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- VESTE BUNĂ: Ungurii s-au apucat de autostrada care va lega România de Occident
- Schimbare pentru actele notariale
- Ponta: Menţinem cota unică de 16%!
- CFR Marfă preia datoria CFR către ANAF
- Băsescu: Revizuirea actuală a Constituţiei reprezintă un risc de blocare a statului
- Lazea, BNR: Din punct de vedere macroeconomic, cota unică a fost un mare minus
- PREMIERĂ Incidentul Wizz Air de la Roma a fost primul de acest gen din istoria companiei
- Ce şanse mai are roşia românească?
- Asociația farmaceutică Local American Working Group are un nou preşedinte
- Aproape jumătate din italieni vor renunţa la vacanţă în vara aceasta