Pe durata campaniei, preţul unei intrări la metrou, plătit astfel, este de 1,4 lei, redus de la 2 lei, tariful integral practicat de Metrorex, respectiv 0,89 lei, redus de la 1,5 lei, tariful integral al unui bilet de autobuz în Sibiu.

„Lansăm cele două noi campanii pe durata verii pentru că dorim să ne adresăm nu numai locuitorilor celor două oraşe, ci şi numeroşilor turişti posesori de carduri contactless MasterCard PayPass şi Maestro PayPass care vizitează România în această vacanţă”, a declarat Gabriel Ghiţă, Business Development Manager CEE, MasterCard Europe. „Astfel, aducem din nou în prim plan inovaţia extraordinară a plăţilor contactless, prezente în autobuzele din Sibiu şi la metroul din Bucureşti.  Orice turist care deţine un card sau dispozitiv de plată MasterCard PayPass sau Maestro PayPass, emis oriunde în lume, îşi poate plăti călătoria direct în autobuz sau la porţile de acces în metrou.”

„Din respect pentru călătorii noştri, încercăm să le punem la dispoziţie cele mai moderne şi comode modalităţi de plată a călătoriei cu metroul, utilizând cele mai noi tehnologii şi asigurându-le cel mai rapid şi sigur mijloc de transport, specific unei adevărate capitale europene”, spune Mariana Petre, Director Comercial Metrorex.

„În ultimii ani, Tursib a dezvoltat sistemul de ticketing electronic prin diversificarea modalităţilor de vânzare a titlurilor de călătorie, astfel încât clienţii noştri să beneficieze de soluţii simple, fără a fi nevoiţi să facă un efort suplimentar pentru deplasarea la casele de bilete sau să depindă de programul de lucru al acestora”, spune Adrian Popa, Director General Tursib. „Astăzi, clienţii Tursib pot încărca abonamentele on-line, direct de pe site-ul societăţii, pot cumpăra bilete de la automatele non stop, amplasate în staţii, sau direct din autobuz, prin intermediul echipamentelor contactless.”

Atunci când clienţii îşi achită cu un card contactless călătoriile cu metroul sau autobuzul, banii sunt luaţi direct din contul bancar, fără niciun fel de comision şi fără să mai fie nevoie să li se emită un bilet sau o cartelă.

În prezent, în România instrumentele de plată MasterCard PayPass şi Maestro PayPass sunt disponibile clienţilor BRD Groupe Societe Generale, BCR, ING Bank şi Credit Europe Bank.

La nivel mondial, în luna martie 2013 tehnologia PayPass era utilizată în 51 de ţări, în 866.000 de locaţii de acceptare. De asemenea, în martie 2013 tehnologia PayPass era disponibilă în Europa în 27 de ţări.