Pentru realizarea diviziei de food delivery, compania a investit în dezvoltarea unei forțe suplimentare de livrare. Implementarea și planificarea acestei divizii presupune și îndeplinirea unor condiții speciale de transport, cum ar fi menținerea unei temperaturi optime pentru a nu deteriora calitatea mâncării comandate.

”Obiectivul nostru este de a oferi o soluție pentru acele restaurante care și-ar dori să ofere posibilitatea livrării la domiciliu a produselor pregătite de ei, dar care nu au forța sau nu sunt dispuși să investească în servicii de livrare proprie. Ne adresăm, de asemenea, persoanelor care își doresc să mănânce de la restaurantul preferat fără a se confrunta cu blocajele din trafic sau cu încercările nenumarate de a găsi un loc de parcare doar pentru a ajunge la restaurantul potrivit. Deși la început, ne propunem să  extindem acest serviciu la nivelul întregii capitale și chiar la nivel național”, a declarat Lucian Baltaru, General Performance Manager la Sameday Courier.

Serviciul de food delivery va fi disponibil non-stop, iar pentru comenzile de peste 50 lei, livrarea va fi gratuită. Sameday Courier estimează un număr de aproximativ 500 de solicitări ale acestui serviciu în primele două luni de la lansarea lui.

Serviciul de food delivery va fi disponibil, pentru început, doar în anumite regiuni din București, precum zona de nord a capitalei și zonele rezidențiale din afara orașului si va demara prin comenzile de la restaurantele Don Cafe din Bucuresti.

Pe termen lung, se urmărește dezvoltarea unei game de servicii de personal delivery pentru persoanele fizice. Aceste servicii vor presupune numeroase activități pe care un curier Sameday le va putea realiza în locul clientului: de la cumpărarea anumitor produse de larg consum sau de medicamente fără prescripție medicală până la preluarea și livrarea hainelor de la spălătorie.

Sameday Courier estimează o cifră totală de afaceri de 6,5 milioane de lei (cca. 1,5 mil. euro) pentru anul 2013, în creștere cu 30% față de cifra de afaceri înregistrată la finalul anului trecut.