Fiat a preluat pachetul majoritar de acţiuni la Chrysler în 2009 şi, potrivit unui acord convenit cu sindicatul, constructorul american poate prelua un pachet de 16,6% din acţiunile Chrysler în tranşe de câte 3,3% pe o perioadă de trei ani. Incluzând tranzacţia de luni, Fiat şi-a exercitat trei dintre aceste opţiuni.

Grupul auto italian a calculat că va trebui să plătească 254,7 milioane de dolari pentru cea de-a treia tranşă din acţiunile Chrysler pe care vrea să o achiziţioneze de la fondul de pensii Veba. Însă, înainte de a primi acţiunile, Fiat trebuie să aştepte o decizie a unui tribunal din Delaware care trebuie să decidă cât trebuie să plătească Fiat pentru tranşa iniţială. În timp ce fondul Veba evaluează prima tranşă de 3,3% la 342 milioane de dolari, Fiat susţine că acelaşi pachet valorează 139,7 milioane de dolari.

Directorul general Sergio Marchionne, care conduce atât Fiat cât şi Chrysler, vrea să finalizeze preluarea până în toamna acestui an, pentru a da naştere unui grup global care să poată rivaliza cu General Motors Co şi Volkswagen AG. Potrivit Bloomberg, Fiat poartă discuţii cu mai multe bănci pentru a strânge până la 10 miliarde de dolari cu care să cumpere restul acţiunilor Chrysler pe care nu le deţine încă şi, de asemenea, să refinanţeze datoriile celor două companii.
Sursa:Agerpres