Modelele Datsun de la Nissan vor fi echipate cu aceste motoare, precum şi un nou vehicul mini pe care Renault îl dezvoltă în India, au declarat surse anonime pentru ‘Wall Street Journal’.

Motoarele sunt dezvoltate în Japonia şi Franţa, susţin sursele. Noile maşini vor avea aproape 100% din componentele lor de la companiile indiene şi vor fi introduse în anul financiare care începe la 1 aprilie 2014.

Alianţa Renault-Nissan trebuie să producă motoare în India pentru noile sale vehicule pentru a fi competitive pentru o piaţă în creştere pe segmentul mini. Liderii de pe piaţa auto din India, Suzuki, Hyundai, General Motors şi Tata Motors produc motoare în India, ceea ce le ajută să menţină preţurile scăzute.

Taxele în India sunt de până la 60% pentru motoarele auto importate.

Nissan a anunţat că preţul modelului Datsun va fi între 3.000 – 5.000 de dolari.

Recent, alianţa Renault-Nissan a anunţat că-şi extinde anul acesta cu o treime capacitatea de producţie la societatea sa mixtă din India, ca parte a strategiei de a utiliza statul asiatic ca centru global de producţie şi de a beneficia de creşterea cererii de vehicule pe piaţa indiană.

Capacitatea fabricii din apropierea portului Chennai (în Sudul Indiei) va fi majorată în două faze, la 480.000 de vehicule pe an, de la 360.000 de vehicule în prezent, a declarat Toshihiko Sano, şeful Renault Nissan Automotive India Pvt. Ltd.

Renault a înregistrat vânzări de 8,27 miliarde de euro în primul trimestru al acestui an, în scădere de 11,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut, din cauza unui context european mai dificil decât se preconiza, însă cu toate acestea grupul a subliniat că îşi menţine obiectivele pentru 2013 şi va continua extinderea sa pe piaţa internaţională.

Compania Dacia de la Mioveni /sudul României/ a fost preluată de Renault în anul 1999. Renault a lansat, până în prezent, şapte modele sub marca Dacia, respectiv Dacia Logan, Dacia Logan MCV, Dacia VAN, Dacia Logan Pick-Up, Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway şi Dacia Duster.
Sursa: Agerpres