Printre schimbările ce se vor face la bordul aeronavelor se numără și înlocuirea scaunelor pentru toate patru clasele  operate de către compania aeriană. O parte din bani vor merge și către serviciile la sol.
La nivel internațional, în anul 2012 Air France a transportat pe rutele sale lung-curier peste 15 milioane de pasageri care au generat aproximativ două treimi din veniturile companiei. Din totalul locurilor disponibile pe zborurile intercontinentale cu plecare din Europa, 13% sunt oferite de Air France-KLM. În aceste condiții, compania a decis la începutul anului 2013 să lanseze acest proiect de investiții, derulat pe o perioadă de trei ani.

Primele schimbări se vor vedea deja din luna Septembrie 2013 când compania va prezenta noile scaune pentru clasa Economy, cu mai mult spațiu pentru picioare dar și un sistem de entertainment în zbor îmbunătățit. Tot până la finele anului 2013 compania își propune să crească efectivul de personal implicat în activități lung-curier la aproximativ 19.000 de persoane.