În cadrul unei întrevederi la Padova, Arnaud Montebourg, ministrul francez pentru redresarea productivă, şi Flavio Zanonato, responsabilul italian pentru dezvoltarea economică, au analizat ‘strategia Uniunii Europene pentru reindustrializarea Europei’, în vederea viitoarelor Consilii UE privind competitivitatea (26 septembrie şi 2 decembrie) şi a Consiliului European din februarie 2014 care ar urma să fie consacrat industriei. Obiectul lor este de a creşte cota industriei în PIB de la 15% în prezent la 20% până în 2020.

Cei doi miniştri, care au vizitat mai multe obiective industriale din regiunea Padova, au avocat de asemenea ‘păstrarea locurilor de muncă în sectoarele afectate dur de criza economică, aşa cum sunt siderurgia şi industria auto’.

La sfârşitul zilei de joi, Montebourg a confimat ‘dorinţa Franţei şi Italiei de a lucra la dezvoltarea unei alianţe puternice a statelor membre’.

‘Lucrăm activ la redresarea productivă în Europa, care are nevoie de a se reînarma şi de a-şi apăra, fără naivitate, drepturile sale în competiţia comercială mondială, deseori neloială’, a spus el, citat în comunicat.
Sursa: Agerpres