Planul privind Eurobank vizează intrarea unui investitor strategic din sectorul privat, cu o participaţie iniţială de 30-40%, printr-o majorare de capital care ar putea avea loc în primul trimestru din 2014. Ulterior participaţia va depăşi 50%.

Este de preferat ca investitorul străin să fie reprezentat de un portofoliu instituţional sau să vină de la un fond privat de investiţii global. Orice investiţie anterioară în bănci va fi considerată un avantaj, susţine ekathimerini.com.

Într-un document al UE publicat luna trecută de Reuters se arată că Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei va vinde ‘o parte substanţială’ din Eurobank până în martie 2014.

În aprilie, Eurobank a fost recapitalizată cu 5,84 miliarde de euro, majorarea de capital fiind subscrisă în întregime de Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei. În urma acestei operaţiuni, Eurobank a devenit cea mai mare bancă grecească care a trecut sub controlul statului. Celelalte trei mari instituţii de creditare din Grecia, National Bank of Greece (NBG), Piraeus Bank şi Alpha Bank au evitat naţionalizarea.
Eurobank (Eurobank Ergasias SA) a devenit acţionarul majoritar al Bancpost în noiembrie 2003, având acum pe plan local peste 3.000 de angajaţi şi o reţea teritorială de 240 de sucursale, 10 Centre Regionale şi 10 Centre de Afaceri.