Preţul de subscriere este între 11,2 lei şi 15 lei pe acţiune. 85% din ofertă este dedicată investitorilor instituţionali, 10% este tranşa subscrierilor mici, iar 5% cea a subscrierilor mari.
Oferta va fi considerată un succes dacă sunt îndeplinite, cumulat, următoarele condiţii: oferta să fie subscrisă în proporţie de 100% şi acţiunile sunt admise la tranzacţionare în cadrul unui sistem administrat de BVB.
Săptămâna trecută, Gabriel Dumitraşcu, directorul Direcţiei Privatizare şi Administrare din cadrul Departamentului pentru Energie, a declarat, citat de Agerpres că subscrierea pentru acţiunile din oferta publică iniţială pentru Nuclearelectrica este programată să înceapă pe 9 septembrie, însă acest lucru depinde de mai mulţi factori, precum conjunctura politică şi economică internă, dar şi contextul internaţional.
Oficialul a mai spus că pregătirile pentru listarea Romgaz, prevăzută pentru această toamnă, sunt în grafic.
”Pregătirile evoluează bine şi suntem în termen. La finalul lunii octombrie vom avea anunţul şi sperăm ca la jumătatea lunii noiembrie să avem şi alocarea făcută”, a spus Dumitraşcu.
Conform angajamentelor asumate în faţa FMI, planurile de privatizări ale Guvernului prevăd listarea a 10% din Nuclearelectrica în septembrie 2013 şi a 10% din Romgaz în noiembrie 2013.
Urmează Electrica, unde va fi privatizat pachetul majoritar de acţiuni până în aprilie 2014, şi un pachet de 15% din Complexul Energetic Oltenia, care va fi listat în prima jumătate a anului viitor.
De asemenea, o participaţie de 10% din Hidroelectrica va fi cotată la bursă în toamna anului viitor. Complexul Energetic Hunedoara va fi vândut, tot anul viitor, unui investitor strategic.