Volkswagen va prezenta la salonul auto de la Frankfurt prototipurile E-UP! și E-Golf, mașini în întregime electrice, potrivit Bloomberg. Compania va începe producția acestor modele la uzina sa din Wolfsburg, unde astăzi a invitat jurnaliștii pentru un test-drive cu prototipurile mai sus amintite. De asemenea, vor fi produse modele hibrid Audi A3 și Porsche S Panamera.
Volkswagen a raportat anul trecut vânzări record, de circa 193 miliarde euro, grație livrărilor din China, iar pentru acest an are în plan obținerea unor venituri de peste 200 miliarde euro, dublu față de anul 2009 (105 miliarde euro).
Jurnaliștii de la Bloomberg citează un material apărut în Der Spiegel, intitulat Die Attacke (Atacul), care evidențiază ambiția și planurile Volkswagen de a deveni numărul 1 mondial pe piața auto, compania sporindu-și eforturile de a atinge acest obiectiv.
Deocamdată Volkswagen se află în spatele General Motors și Toyota.
Producția de mașini integral electrice de către Volkswagen este întârziată de guvernul Merkel, compania punând presiune pe guvern pentru obținerea de stimulente pentru producerea modelelor electrice.