Ultrabook-urile ThinkPad T440s, T440 şi X240 sunt mai subţiri cu 20%, au o varietate de opţiuni pentru carcasă, trackpad cu până la 45% mai mare, funcţionalitate click îmbunătăţită şi suport pentru gesturi în Windows 8.

Prin optimizarea consumului de curent electric şi folosirea celor mai noi procesoare Intel Core din a patra generaţie, noile ultrabook-uri ThinkPad pot atinge o autonomie de până la 17 ore.

Noua tehnologie Power Bridge le permite utilizatorilor să îşi schimbe bateriile externe fără a-şi opri laptopurile. Această nouă caracteristică “hot swap”, disponibilă cu bateriile ThinkPad 68 (23.5Wh), 68+ (72Wh) şi cele de 48 Wh oferă flexibilitate în aproape orice situaţie şi măreşte autonomia dincolo de limitele unei zile întregi. Aceste baterii ThinkPad externe sunt inter-schimbabile între noile ultrabook-uri ThinkPad, permiţând o recuperare rapidă a investiţiei.

De asemenea, noile ultrabook-uri sunt prevăzute cu numeroşi senzori care monitorizează sistemul, senzori de şoc, senzori termali care detectează şi administrează căldura, senzori de tensiune pentru a controla curenţii din sistem şi pentru a proteja componente importante.