Cu toate acestea, europarlamentarii au decis să nu se ia în considerare emisiile provenite din schimbarea indirectă a destinaţiei terenurilor (ILUC) pentru producerea de biocombustibili până în 2020.
ILUC are loc atunci când terenurile folosite iniţial pentru producţia de hrană sunt convertite pentru producţia de biocombustibili. Astfel, culturile destinate alimentaţiei sunt ”mutate” pe terenuri non-agricole ce stochează dioxidul de carbon (păduri, zone umede), provocând astfel creşterea emisiilor de gaze cu efect de seră.
”Votul de azi ridică problema disponibilităţii Parlamentului European de a aduce pe calea cea bună politica UE în domeniul biocarburanţilor. Până când un acord nu va fi stabilit, este incert care va fi viitorul biocarburanţilor atât pentru investitori, cât şi pentru mediu. În schimb, există siguranţa faptului că cetăţenii europeni vor trebui să plătească în continuare în următorii şapte ani pentru biocarburanţii care poluează mai mult decât combustibilii fosili pe care ar trebui să-i înlocuiască”, a declarat Nuşa Urbancic, manager pentru combustibili sustenabili în cadrul Federaţiei Transport and Environment din Bruxelles.
Votul Parlamentului European lasă biocarburanţii în aer
12 septembrie 2013, 22:52
Ultima modificare în 13 septembrie 2013, 01:52
Parlamentul European a votat, la 11 septembrie, pentru limitarea cotei de participaţie a biocarburanţilor de primă generaţie (din culturi agricole) la atingerea ţintei de 10% energie regenerabilă din totalul energiei utilizate în sectorul de transporturi până în 2020.
Etichete:
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Băncile, marii câştigători din scăderea dobânzii BNR
- CHINEZII au ieșit din cursa pentru CEA MAI AȘTEPTATĂ AUTOSTRADĂ DIN ROMÂNIA
- Egiptul a cumpărat 62.000 de tone de grâu din România
- NOU RECORD ISTORIC: Contul curent rămâne pe excedent la 7 luni, în ciuda unui deficit de 200 mil. euro în iulie
- Investițiile străine directe, în scădere cu aproape 30%
- Studiu: 3 din 4 români doresc ca fondurile publice de sănătate să fie direcționate atât către clinicile de stat, cât și către clinicile private
- Cât a plătit Kingfisher pentru a prelua magazinele Bricostore România
- SE IEFTINEŞTE MÂNCAREA. A doua lună cu scăderi de preţuri
- O altă bancă din România se restructurează din temelii
- Guvernul aprobă majorările de taxe cerute de FMI