Autorităţile ungare iau în calcul reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată la carnea de porc şi la cea de pasăre de la 27% la 5%, informează, vineri, publicaţia financiară 'Napi Gazdasag', transmite MTI.
Conform sursei citate, Ministerul Dezvoltării Rurale din Ungaria ia în considerare majorarea numărului de produse alimentare care beneficiază de un nivel redus al TVA.
‘Încă nu a fost luată o decizie privind reducerea TVA şi la alte categorii de produse, pe lângă carnea de porc şi de pasăre’, a declarat ministrul Dezvoltării Rurale, Sandor Fazekas, pentru ‘Napi Gazdasag’.
Acesta a explicat că numai reducerea TVA la carnea de porc şi de pasăre va avea un impact asupra bugetului de zece miliarde de forinţi.
De la 1 septembrie, şi România a redus TVA la pâine şi la produsele de panificaţie, de la 24%, la 9%.
Sursa: Agerpres