‘Este un abuz care pune în mod nenecesar în pericol aprovizionarea cu produsele noastre, precum şi sute de locuri de muncă din statul Vargas. Exproprierile nu se fac prin abuzuri, ci în conformitate cu Constituţia şi legile’, a declarat Carla Hernandez, consilieră juridică a companiei, într-un comunicat emis de Pepsi Cola.

Exproprierea gigantului multinaţional contrazice apelul lansat săptămâna trecută companiilor străine de preşedintele ţării, Nicolas Maduro, pentru a investi în Venezuela.

Evacuarea forţată s-a concretizat joi seară. Autorităţile din Vargas au emis un decret de expropriere în ianuarie anul acesta. Totuşi, Pepsi Cola a reamintit că la 15 mai a ajuns la ‘un acord amiabil’ cu autorităţile locale pentru a transfera instalaţiile în altă zonă şi că încă nu s-au făcut paşii necesari pentru această mutare.

‘Dacă nu avem avizul comunităţii şi al adunării localnicilor nu ne putem muta într-un nou sediu care să ne garanteze o funcţionare sigură şi care să fie prevăzut cu un zid de protecţie, permiţându-ne izolarea fonică a rezidenţilor comunităţii de zgomotul activităţii pe care îl generează activitatea instalaţiilor’, a declarat Hernandez.

Consiliera juridică a precizat că s-a acceptat inclusiv o evaluare a imobilului care a fost expropriat pentru suma de circa 45 de milioane de bolivari (la rata de schimb 6,30 de bolivari pentru un dolar).

‘În acest fel a fost stabilită în mod definitiv valoarea imobilului. Nu mai rămâne decât ca guvernul local să respecte restul condiţiilor convenite între părţi, pentru a materializa acordul definitiv în conformitate cu legea’, conchide comunicatul.
Sursa: Agerpres