La baza acestei decizii se pare că stă faptul că planul pe care l-a realizat pentru rentabilizarea PrioriPost nu a putut fi aplicat, potrivit unor surse din piață.  Octavian Bădescu își propusese să transforme PrioriPost într-un jucător de top pe piața de curierat.
„PrioriPost are capacitatea să devină, pentru Poșta Română, ceea ce este acum DHL pentru Deutsche Post“, spunea Bădescu într-un interviu recent pentru Capital.  Acesta cunoaște foarte bine piața de curierat, în contextul în care s-a format ca antreprenor, în ultimii ani, pornind de la Alo Curier, unde a fost director general și acţionar minoritar și culminând cu Sameday Courier, companie pe care a înființat-o în 2007.
În luna iulie chiar a fost lansată o platformă web proprie cu scopul de a crește vizibilitatea brandului în mediul online. Și tot în iulie, Bădescu a declarat că a cerut consiliului de administraţie să-i reducă salariul  la minimum la 1 euro, pe lună, de la 4.000 de euro, așa cum era prevăzut în contractul de mandat. Scopul: redresarea departamentului pe care îl conduce.
Octavian Bădescu spunea că este foarte important pentru Poșta Română să nu mai aibă pierderi, mai ales că acestea sunt acoperite de către contribuabili. Între 2009 și 2012, compania a acumulat pierderi de 532,9 milioane de lei, ultimul an cu profit fiin 2008.