Înfiinţat în 1960, combinatul a fost privatizat după 1989, numărul angajaţilor scăzând drastic.

La începutul lui 2011, Stratusmob Blaj a intrat în reorganizare judiciară, iar doi ani mai târziu, având datorii de milioane de euro, instanţa a declarat oficial intrarea în faliment a societăţii.

Potrivit unui anunţ al lichidatorului judiciar, o firmă din Hunedoara, activul industrial al societăţii va fi vândut în bloc prin licitaţie publică, preţul de pornire fiind de 4.338.872 de euro, exclusiv TVA.

Activele constă într-o fabrică de mobilă, care cuprinde construcţii şi terenul aferent în suprafaţă de circa 42.000 de metri pătraţi, o fabrică de placaj, întinsă pe o suprafaţă de peste 123.000 de metri pătraţi, şi un parc industrial, care ocupă o suprafaţă de 106.000 metri pătraţi, toate cu mijloace fixe – utilaje, echipamente aferente fluxului tehnologic.

Licitaţia va fi organizată la sediul lichidatorului judiciar din Deva, în data de 25 octombrie, orele 14.

Ofertanţii trebuie să depună, cu cel puţin două zile înainte de data organizării licitaţiei, cauţiunea reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei.

În caz de neadjudecare, licitaţia se va relua în 1 noiembrie, în aceleaşi condiţii.

Atât înainte de 1989, cât şi după, cea mai mare parte a producţiei combinatului de prelucrarea lemnului din Blaj era destinată exportului.
Sursa: Agerpres