“Suntem într-o perioadă în care putem juca un rol important în economie și, în același timp, avem și resursele necesare. Știm că unii agenți economici încă mai au rețineri în a lucra cu o bancă de stat. Nu pot decât să îi încurajez să apeleze, totuși, la EximBank, pentru a vedea prin experiența proprie că atitudinea băncii față de client s-a schimbat, fluxurile de lucru s-au relaxat, iar portofoliul de produse ține pasul cu nevoile pieței. Aș vrea numai să rețineți faptul că EximBank dispune de fonduri și este deschisă să finanțeze sau să garanteze proiectele firmelor. Și nu ne referim numai la exportatori, ci la orice tip de societate comercială, fie că este IMM, companie mare, exportă sau se adresează numai pieței interne”, a mai spus Traian Halalai.

 

El a adăugat că întâlnirea cu comunitatea de business din zona Galați vine la scurt timp de la deschiderea unei noi agenții în orașul de pe malul Dunării, ambele decizii făcând parte din strategia de dinamizare a activității băncii şi de consolidare a relației pe care o are cu mediul de afaceri.

 

La sesiunea de la Galați au participat peste 40 de manageri ai companiilor din regiune  – precum Asil, Menarom, Sarlo Design, Derpan, Transeuropa Port, Mairon, Prutul,  Criomec  etc., dar și reprezentanții autorităților locale –  Marius Stan, primarul municipiului Galați, sau Aurel Vlaicu, city managerul orașului.

 

”Pregătim aprobarea unui pachet de măsuri destinat susținerii și dezvoltării mediului de afaceri local, iar întâlnirea organizată de EximBank este cu atât mai binevenită”, a afirmat Marius Stan, primarul Galațiului.

 

În cadrul evenimentului, oficialii EximBank au subliniat și faptul că banca este pregătită să răspundă nevoilor mediului de afaceri și dispune de instrumente financiare viabile pe care le poate particulariza după profilul fiecărei companii.

 

 

 

 

 

 

Alături de întâlnirea cu oamenii de afaceri locali, EximBank a mai organizat o sesiune de lucru și cu reprezentanții băncilor comerciale din Galați pentru identificarea celor mai eficiente metode de colaborare.  În cadrul evenimentului, la care au participat circa 25 de membri ai comunității bancare locale, a fost punctat faptul că EximBank și-a stabilit ca obiectiv major eliberarea cât mai multor fonduri de stat către economie, în parteneriat cu celelalte bănci comerciale.

 

Banca  deține în portofoliu produse complementare celor oferite de băncile comerciale, în special facilități care pot contribui la reducerea riscurilor asociate activității de creditare pentru segmentul corporate. În această categorie intră produsele de garantare și cele de asigurare prin intermediul cărora EximBank poate prelua o parte semnificativă a riscurilor.

 

Anul trecut, companiile care au ales EximBank ca partener au beneficiat din partea băncii de garanții care au facilitat obținerea de credite în valoare de circa 1,4 miliarde de lei de la băncile comerciale de pe piață.

 

EximBank este o instituție specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcții de acțiune – finanțare, garantare și asigurare, permite băncii să susțină activitatea și dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor și a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbția de fonduri europene.

 

Banca deține o rețea de 16 unități – București, Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Timișoara, Sibiu și Târgu Mureș – iar operatorii economici pot obține informații suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.