Gerea s-a întâlnit marți cu preşedinţii companiilor chineze BAOTA Petrochemical Group, Hengchao Sun şi JUNLUN Petroleum Co, Ltd, Changqing Xie, precum şi cu specialiştii celor două companii, în continuarea demersurilor pentru atragerea de investiţii la Oltchim şi redresarea economică a combinatului.
La întâlnire au participat administratorii judiciari si administratorul special ai companiei aflate in insolvenţă, managementul combinatului Oltchim, reprezentanţi ai OPSPI şi ai Ministerului Economiei. Administratorii judiciari au realizat o scurtă prezentare a situaţiei actuale a Oltchim, iar oamenii de afaceri chinezi au dorit să-şi clarifice chestiuni referitoare la situaţia platformei petrochimice de la Piteşti şi a celei chimice de la Râmnicu Vâlcea, la acţionariatul companiei, la principalele produse realizate în capacităţile existente.
În zilele următoare, delegaţia chineză va vizita atât platforma de la Vâlcea, cât şi platforma petrochimică Bradu de la Piteşti, urmând ca în urma concluziilor să facă o evaluare a situaţiei. Înainte de a pleca din România, delegaţia chineză va avea din nou o întâlnire cu ministrul Economiei.
Ministrul Economiei: Pentru Oltchim, căutăm parteneri capabili să gestioneze acest colos ce poate genera afaceri de 1 mld. euro anual
30 octombrie 2013, 08:04
Ultima modificare în 30 octombrie 2013, 10:04
”Pentru Oltchim, căutăm parteneri serioşi care să fie capabili să gestioneze acest colos industrial, ce poate genera o cifră de afaceri de 1 miliard de euro anual. De aceea, sunt foarte importante întâlnirile şi convorbirile cu investitori puternici din acest domeniu”, a declarat ministrul Economiei, Andrei Gerea în timpul unei întâlnirii cu investitori din China.
Etichete: oltchim
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Vodafone va plăti 1,65 miliarde de dolari pentru a deţine integral divizia sa din India
- SAP România, lider de piaţă pe segmentul ERP
- Top 5 cele mai externalizate activităţi de către companiile locale
- ANUNT PRIVIND PUBLICAREA UNUI AMENDAMENT LA PROSPECTUL PRIVIND OFERTA PUBLICA INITIALA SECUNDARA DE VANZARE DE ACTIUNI EMISE DE S.N.G.N. ROMGAZ S.A. SUB FORMA DE ACTIUNI SI CERTIFICATE GLOBALE DE DEPOZIT
- Ambasadorul Chinei a cerut informații despre Oltchim
- Podgorean, MAE: ”Strategia UE privind Dunărea trebuie să aducă mai aproape Vestul Balcanilor, Ucraina, Moldova
- STUDIU Ernst&Young: Numărul de fuziuni şi achiziţii va crește în următoarele 12 luni
- Compania românească care, în ultimii cinci ani, şi-a majorat veniturile de peste 57 de ori
- RCS&RDS se împrumută pentru a-și plăti datoriile
- Managerii estimează o creştere moderată în industria prelucrătoare în ultimul trimestru