Raportul comenzi/facturare, cu o valoare apropiată de 1, a beneficiat de un flux semnificativ de comenzi mici și mijlocii, în contextul unei piețe a contractelor mari mai puțin active. De asemenea, în perioada analizată, vânzările au crescut organic cu 4%, la 9,7 miliarde de euro, datorită intensificării activității în al doilea trimestru. Veniturile operaționale și marja operațională s-au menținut stabile, la 700 milioane de euro și respectiv la 7,1%.
Profitul net a fost de 375 milioane de euro, iar fluxul liber de numerar, de (511) milioane de euro, a fost afectat cu precădere de profilul nefavorabil al unora dintre contractele aflate în desfășurare în această perioadă, și de plățile în avans limitate, datorate nivelului și mix-ului de comenzi primite.
„Pe pieţe care rămân constrastante, activitatea noastră comercială a fost sprijinită în primul semestru de un flux semnificativ de comenzi mici și mijlocii, însă a dus lipsa contractelor mari, în special în domeniul Thermal Power. După cum era de așteptat, vânzările s-au intensificat în al doilea trimestru, ceea ce a generat o creștere organică de 4% în prima jumătate a anului financiar”, spune Patrick Kron, Președinte și CEO al Alstom. Acesta a estimat reducerea costurilor anuale cu până la 1,5 miliarde de euro până în aprilie 2016.
Potrivit datelor companiei, în primele șase luni ale anului 2013/14, condițiile macro-economice au continuat să prezinte dificultăți, concretizându-se printr-un mediu economic lent în țările mature și o creștere mai mică în unele țări emergente.
În sectorul producției de energie, cererea în domeniul turbinelor cu abur s-a menținut stabilă, prezentând oportunități în Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia; pe de altă parte, redresarea domeniului turbinelor cu gaz se amână în piețele mature. Serviciile din Thermal Power și sistemele de control al mediului își mențin dinamismul.
În ceea ce privește energia regenerabilă, piața hidroenergetică s-a îmbunătățit față de anul trecut și este de așteptat ca unele proiecte mari să fie reluate pe termen mediu. Energia eoliană onshore este supusă în continuare presiunilor generate de prețurile ridicate, în timp ce offshore-ul prezintă oportunități mai ales în Europa.
Piața transportului de energie este susținută în continuare de cererea semnificativă pentru curent continuu de înaltă tensiune (HVDC) și rețele inteligente, în timp ce cererea pentru curent alternativ (AC) este încă afectată de supra-capacitate și presiunea prețurilor.
În sfârșit, cererea pentru echipamente și servicii dedicate transportului feroviar a rămas stabilă, fiind susținută de necesitățile urbane și regionale ale Europei și de dezvoltarea piețelor emergente.
Alstom: 9,4 mld. euro, valoarea comenzilor în șase luni
7 noiembrie 2013, 16:13
Ultima modificare în 7 noiembrie 2013, 18:13
Între 1 aprilie și 30 septembrie 2013, Alstom a înregistrat comenzi în valoare de 9,4 miliarde de euro, cu 22% mai puțin decât în primul semestru al anului trecut.
Etichete: alstom,
transport
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Preşedintele AOAR: M-a luat prin surprindere impozitul pe stâlpii de electricitate
- Lider sindicat: Privatizarea Oltchim nu a fost discutată cu FMI pentru că este în insolvenţă
- Cine a câştigat la Campionatul Mondial de Sport Electronic
- Ofertele de participare pentru servicii de consultanță pentru privatizarea Romtelecom pot fi depuse până pe 21 noiembrie
- Garret Byrne, Deloitte: ”Riscul unui colaps iminent al zonei euro a dispărut”
- De la ”Rent a Car” la ”Femei în Afaceri”
- Profit brut de aproape jumătate de mil. euro pentru WTCB, aflat în insolvență din 2011
- Canon lansează Océ PlotWave 340 şi 360 pentru imprimarea, copierea şi scanarea documentelor tehnice la volume mici
- România trebuie să demonstreze că 20% din fondurile UE vor fi folosite pentru combaterea schimbărilor climatice
- Noua colecţie de genţi Crumpler, disponibilă în România