Premierul David Cameron a promis o consultare publică în 2017 privind rămânerea Marii britanii în UE, dacă Partidul Conservator va câştiga viitoarele alegeri generale din 2015.

Dar şeful alianţei Renault-Nissan a apreciat că un astfel de scenariu este puţin probabil.

Întrebat cum va reacţiona Nissan dacă Regatul Unit va părăsi Uniunea Europeană, Carlos Ghosn a răspuns: ‘Dacă se va schimba ceva, va trebui să reconsiderăm strategia noastră şi investiţiile noastre viitoare’.

Declaraţiile lui Ghosn au fost făcute în timpul vizitei în Sunderland, pentru lansarea noului model al companiei, Qashqai, care va fi produs aici.

Şeful alianţei Renault-Nissan a lăudat fabrica din Sunderland, apreciind că este una din cele mai productive din Europa şi compania Nissan ‘este norocoasă’ că o deţine.

Cu vânzări de peste 240.000 de vehicule anul trecut, modelul Qashqai este cea mai bine vândută maşină a Nissan din Europa.

De asemenea, Carlos Ghosn a apreciat că după cinci ani de declin piaţa auto europeană a ajuns ‘la sfârşitul tunelului’ iar anul viitor piaţa se va stabiliza, fiind posibilă o uşoară creştere.

Decizia de joi prin care Banca Central Europeană (BCE) a redus dobânda de politică monetară până la nivelul record de 0,25% ar putea ajuta la redresarea economiei, a afirmat şeful alianţei Renault-Nissan.
Sursa: Agerpres