Cel mai bun spital din lume, sub toate aspectele studiate, este, ca şi în anii precedenţi, spitalul Johns Hopkins Hospital din Baltimore, SUA.

În ultimii 20 de ani, acest spital a fost pe primul loc în topul spitalelor realizat de US News şi World Report, pentru că are cei mai buni medici, cel mai bun sistem de învăţare pentru rezidenţi şi cele mai bune departamente de cercetare şi inovaţie. 
Johns Hopkins este primul spital din lume în care s-a realizat o operaţie de schimbare de sex şi este locul în care s-au descoperit enzimele restrictive, folosite în laboratoare de cercetare pentru a tăia şi a recombina ADN-ul, descoperire care a câştigat un premiu Nobel pentru ştiinţă. Acest spital este în top cinci spitale în ceea ce priveşte 15 din cele 16 specializări pe care le are personalul, printre care ginecologie, neurologie, neurochirurgie, urologie şi reumatologie.
Care sunt tarifele la cel mai bun spital din lume? O naştere normală costă 10.413 dolari, în timp ce o cezariană costă 16.291 de dolari. O hemoleucogramă completă costă 327 de dolari, iar o transfuzie costă 3.212 dolari. Toate tarifele, pe intervenţii şi specializări sunt AICI.
2. Asklepios Klinik, Barmbek, Germania
Grupul medical Asklepios este cel mai mare operator de servicii medicale private din Europa. Cele mai mari companii farmeceutice preferă să realizeze în cadrul acestui spital testele clinice necesare aprobării de punere pe piaţă a medicamentelor. Această reţea medicală are unul dintre cele mai bune laboratoare de analize din lume, iar medicii sunt recunoscuţi în întreaga lume pentru operaţiile dificile pe cord realizate şi pentru tratamentele oncologice.

3. Centrul Ocologic Anderson, al Universităţii din Texas, SUA
Este unul dintre cele trei centre înfiinţate în SUA în 1971, printr-o lege specială, destinată să scadă considerabil prevalenţa cancerului în rândul americanilor. Astfel, este unul dintre cele mai bune clinici oncologice din lume, iar anual, specialişti din toată lumea vin să fie instruiţi aici. A fost desemnat cel mai bun spital din lume pentru pacienţii cu cancer în ultimii şapte ani, datorită investiţiilor fabuloase pe care le face pentru descoperirea de noi tratamente pentru această boală, de 547 de milioane de dolari anual.

4. Spitalul Brigham and Women’s, SUA
Spitalul se află în Boston şi este unul dintre cele mai mari din Massachusetts. De asemenea, este a doua cea mai mare clinică în care studenţii medicinişti de la Harvard pot face practică, prin parteneriatul acestor două instituţii. Cuprinde 13 centre cu specializări diferite şi este foarte cunoscut, de 10 ani, ca fiind instituţia care primeşte cele mai multe fonduri de la Institutul Naţional de Sănătate, prin Institutul Naţional de Cercetare în Biotehnologie.

5. Spitalul Great Ormond Street, Londra, Marea Britanie
Fondat în 1852, acesta a fost primul spital dintr-o ţară vorbitoare de limba engleză, destinat numai copiilor. Totodată, este cel mai mare centru la care studenţii la medicină în Europa pot veni să facă practică în pediatrie.

 
6. Spitalul Wooridul Spine, Seul, Coreea de Sud
Este unul dintre cele mai mari şi mai bune spitale de chirurgie spinală din lume, datorită intervenţiilor chirurgicale non-invazive, care se fac doar aici. Totodată, este foarte cunoscut pentru tursimul medical, oameni din toată lumea venind aici pentru tratament ortopedic şi nu numai.

7. Spitalul Shouldice, Canada
Este considerat cel mai bun spital din lume în tratamentul herniei abdominale, după ce medicul Edward Earle Shouldice a dezvoltat un tratament chirurgical revoluţionar pentru această afecţiune, în timpul celui de-a doilea Război Mondial. 
 
8. Spitalul Internaţional Bumrungrad, Bangkok, Thailanda
Aceasta este una dintre cele mai faimoase destinaţii pentru cei care caută tratament medical în altă parte decât ţara de origine, iar condiţiile de cazare aici rivalizează cu cele dintr-un hotel de cinci stele. În acest spital vin anual 400.000 de străini să se trateze, motiv pentru care spitalul are şi propria sa agenţie de turism care asigură extinderea vizelor sau traducători pentru pacienţi.
 
9. Centrul Medical Anadolu, Turcia
A fost înfiinţat pentru a oferii servicii de medicale la standarde internaţionale, acesta abordandu-şi pacientii după criteriile medicinei moderne, incluzînd în gama sa de servicii, servicii sanitare moderne şi diversificate. Cooperarea cu institutul Johns Hopkins Medicine care a contibuit la îmbunataţirea serviciilor.Numai în 2012, circa 2.000 de români s-au tratat aici, iar Anadolu estimează până la finalul anului o crestere de 20%.Costurile unui tratament variază între 50.000 şi 150.000 de dolari, în funcţie de tipul de transplant şi destarea de sănătate a pacientului.
 
10. Spitalul Gleneagles, Singapore
Medicii de aici au devenit cunoscuţi în întreaga lume după ce în 2005, au stat în operaţie timp de 10 ore pentru asepara doi geneni din Indonezia uniţi la nivelul şoldurilor, iar intervenţia a fost un succes.