Proiectul de ordonanță emis de Ministerul Finanțelor prevede ca salariile buigetarilor pe parcursul anului viitor să rămână la același nivel la care sunt în decembrie 2013. De asemenea, promovările în funcții, grade sau trepte profesionale vor putea fi aprobate numai cucondiţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget.

Munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător. În 2014 nu vor fi acordate premii, prime de vacanţă, ajutoare sau, după caz, indemnizaţii la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă.

Doar personalul didactic din învăţământul universitar de stat şi preuniversitar de stat cu vechime în învăţământ de până la șase ani beneficiază de o majorare salarială de 10% anul viitor. La fel, proiectul de ordonanță reglementază  acordarea unei burse în cuantum de 670 lei medicilor şi farmaciştilor rezidenţi cu un salariu brut mai mic decât 3000 lei.