‘La 1 decembrie Hidroelectrica va avea un nou Consiliu de Supraveghere. Niciunul dintre membrii de acum ai Consiliului nu va rămâne în funcţie’, a spus Niţă.
În acest moment, preşedintele Consiliului de Supraveghere este Remus Borza, iar din acest for de conducere mai fac parte Remus Vulpescu, Oana Truţă, Mihai Grosan, Gabriela Sandu şi Elena Popescu. Mandatul acestui Consiliu de Supraveghere expiră la finele lunii noiembrie.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) i-a trimis în judecată pe 13 noiembrie, în stare de arest preventiv, pe Ioan Mihăilă, membru în Consiliul de Supraveghere al SC Hidroelectrica SA şi consilier al ministrului delegat pentru Energie, şi pe Eugen Brădean, membru în Directoratul Hidroelectrica şi coordonator al Direcţiei de Marketing Furnizare, acuzaţi de dare de mită, respectiv complicitate la luare de mită şi complicitate la dare de mită.
Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul lunii octombrie Ioan Mihăilă, în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica SA şi consilier al ministrului delegat pentru Energie, a promis suma de 1.400.000 euro unui alt membru din acelaşi consiliu (denunţător în cauză), pentru ca acesta din urmă să voteze favorabil încheierea unui contract bilateral pentru perioadă de patru ani, prin care Hidroelectrica să vândă 7.012.800 MWh energie electrică societăţii comerciale Energon Power & Gas SRL Cluj.
‘Cantitatea respectivă de energie urma să fie vândută pentru suma de 1.157.112.000 lei (262.980.000 euro), ceea ce ar fi reprezentat condiţii defavorabile pentru societatea Hidroelectrica, respectiv un posibil prejudiciu de 175.000.000 lei în dauna societăţii Hidroelectrica’, se arată în comunicat.
Anchetatorii arată că promisiunea de dare de mită a fost făcută cu ajutorul lui Eugen Brădean, membru în Directoratul Hidroelectrica şi coordonator al Direcţiei de Marketing Furnizare din cadrul aceleiaşi companii.
Sursa: Agerpres