De asemenea, au fost semnate documente de colaborare în domeniul energiei.
De exemplu, oficialii companiei China General Nuclear Power Corporation și reprezentanții Nuclearelectrica au semnat o scrisoare de intenţie pentru colaborare.
Totodată, directorul Complexului Energetic Oltenia a încheiat cu preşedintele companiei China Huadian Corporation un acord de intenţie de cooperare privind realizarea proiectului termoelectric de la Rovinari, în timp ce directorul Complexului Energetic Hunedoara și preşedintele companiei China National Electric Engineering au semnat o înţelegere pentru reabilitarea grupurilor 3 si 4 de la centrala termoelectrica Deva.
Mai mult, a fost parafat şi un acord pentru investiţii în centrale eoliene şi echipamente de export între Romanian Păunescu Corporation, condusă de Bobby Păunescu, şi Mingyang Wind Power Group.
În cei 64 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, raporturile dintre România şi China s-au dezvoltat constant, înregistrând rezultate fructuoase în toate  domeniile de cooperare, reiese dintr-un comunicat al Guvernului.
”Cele două părţi consideră că trebuie să aprofundeze în continuare cooperarea
în domeniile economic, comercial, financiar-bancar, construcţiei infrastructurii, energiei, agriculturii, ştiinţei şi tehnologiei, telecomunicaţiilor, tehnologiei informatice, protecţiei  mediului, turismului şi în alte sectoare şi salută cu satisfacţie semnarea cu prilejul acestei vizite a mai multor documente bilaterale destinate punerii în practică a obiectivelor de cooperare convenite”, potrivit datelor Guvernului.