Ioan Popa, proprietarul Transavia, a cumpărat mașini agricole John Deere de la reprezentantul local, compania Ipso Agricultură România. Extinderea diviziei vegetale, înfiinţată în 2011, a depășit bugetul de investiții anunțat pentru acest an. În ultimii şapte ani, Transavia a investit peste 60 de milioane de euro pentru a-şi asigura producerea în sistem propriu a cerealelor folosite la hrana păsărilor.
“Produsele Transavia provin dintr-un sistem de producție complet integrat de la bob la furculiță, de aceea  am înfiinţat acum doi ani o divizie vegetală pentru a produce cerealele în regim propriu.”, declară Ioan Popa, directorul general Transavia.
În 2011, Transavia a inaugurat 2 ferme vegetale la Spring (jud. Alba) şi la Rediu, comuna Aiton (jud. Cluj). Pentru 2014, ținta este cultivarea a peste 15.000 ha teren agricol pentru asigurarea în proporție de 100% a necesarului de cereale pentru hrana păsărilor, precum și înființarea de noi culturi agricole.
Deocamdată, producţia vegetală proprie a asigurat companiei 70% din necesarul de hrană pentru pui.Transavia este cel mai important producător de carne din România, producând peste 55.000 tone de carne de pasăre în fermele proprii localizate în cinci judeţe din Transilvania (Alba, Cluj, Sibiu, Brasov, Harghita).
Produsele Transavia sunt prezente pe piaţa internă în procent de 75% în marile lanţuri de retail prin brandurile Fragedo și Papane. Transavia este prezentă şi pe piaţa internaţională, prin exporturile realizate în ţări din Comunitatea Europeană (inclusiv Franta și Marea Britanie), Africa şi Orientul Apropiat. Compania are peste 1500 de angajaţi şi
Pentru 2013, Ioan Popa estimează afaceri de circa 135 mil. euro şi un profit brut de 10 mil. euro. Anul trecut, 2012 grupul a avut afaceri de 122 mil. euro, din care 95 mil. euro au fost vânzările Transavia, şi un profit de 7,6 mil. euro.