„După prăbuşirea vânzărilor în perioada crizei economice, piaţa de mobilier de birou trece printr-un reviriment spectaculos, datorat deschiderii noilor spaţii de birouri în care funcţionează companii de call-center, servicii near shore, dezvoltare software etc. Estimez că această tendinţă se va menţine şi în 2014, ceea ce mă face să apreciez o creştere de 50% a veniturilor din mobilierul de birou, anul viitor”, a declarat Gabriel Mureşanu, CEO RTC Proffice Experience.

RTC Proffice Experience este singurul furnizor de mobilier de birou care oferă la pachet atât piesele de mobilier, cât şi livrarea şi montajul la locaţia clientului. Compania furnizează toate piesele de mobilier de birou, conferinţă şi dependinţe, atât game de lux, cât şi standard.

„Cea mai mare cerere din piaţă vine de la clienţi care au nevoie de scaune și fotolii, mobilierul metalic fiind de asemenea o categorie în topul cerințelor partenerilor noștri. În categoria de mobilier metalic se încadrează vestiarele, clasificatoarele sau dulapurile. Cererea de piese de mobilier metalic a crescut considerabil, mai ales pentru cele cu vopsea ignifugă, care asigură o protecţie superioară în caz de incendiu”, a indicat Gabriel Mureşanu.

RTC Proffice Experience – cu afaceri de circa 22,7 mil. euro în 2012 -, a fost preluată în 2011 de fondul de investiţii suedez ORESA Ventures, un fond activ din 1997 atât în Europa Centrala şi de Est, cât şi în ţară.