Totodată, în perioada menţionată, industria extractivă a scăzut cu 4,1%. Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (+14,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+4,6%), industria bunurilor de uz curent (+2,9%) şi industria bunurilor intermediare (+1,0%). Industria energetică a scăzut cu 8,8%, reiese din aceleași date.
De asemenea, în noiembrie 2013, comparativ cu luna precedentă, cifra de afaceri a scăzut pe total industrie cu 3,4%, datorită scăderilor din industria extractivă (-4,0%) şi din industria prelucrătoare (-3,4%).
Pe marile grupe industriale s-au înregistrat scăderi în industria bunurilor de capital (-6,0%) şi industria bunurilor intermediare (-4,8%). Creşteri au fost consemnate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+1,4%), industria bunurilor de uz curent (+0,2%) şi industria energetică (+0,1%).
Comparativ cu noiembrie 2012, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 2,5%, datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+2,7%). Industria extractivă a scăzut cu 4,0%.
Potrivit INS, pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,3%), industria bunurilor de capital (+4,5%), industria bunurilor de uz curent (+3,0%) şi industria bunurilor intermediare (+1,9%).