2009, unul din cei mai grei ani în istoria Volkswagen

Anul 2009 va fi marcat de greutati, fiind unul dintre cei mai dificili ani din istoria concernului Volkswagen, a declarat presedintele companiei, Martin Winterkorn.Potrivit acestuia, veniturile din vanzari ale concernului Volkswagen vor fi mai scazute decat cele obtinute pe parcursul anului precedent, ca urmare a reducerii numarului de unitati vandute.De asemenea, majorarea cheltuielilor de refinantare si deteriorarea situatiei la nivelul pietelor in care Volkswagen isi desfasoara activitatea va

Anul 2009 va fi marcat de greutati, fiind unul dintre cei mai dificili ani din istoria concernului Volkswagen, a declarat presedintele companiei, Martin Winterkorn.

Potrivit acestuia, veniturile din vanzari ale concernului Volkswagen vor fi mai scazute decat cele obtinute pe parcursul anului precedent, ca urmare a reducerii numarului de unitati vandute.

De asemenea, majorarea cheltuielilor de refinantare si deteriorarea situatiei la nivelul pietelor in care Volkswagen isi desfasoara activitatea va conduce la o scadere suplimentara a veniturilor.

„In aceasta situatie nu vom reusi sa atingem nivelul ridicat de venituri din anii anteriori”, a precizat Winterkorn.

Astfel, obiectivul declarat pentru concernul Volkswagen este acela de a inregistra rezultate superioare fata de concurenta si de a obtine o cota suplimentara de piata la nivel mondial.

„Pentru anul 2009, estimam o piata generala cu o valoare mai redusa de 50 de milioane de unitati. Anul trecut, piata a atins 55 de milioane autovehicule noi, in timp ce cota pentru 2007 a fost de aproximativ 59 milioane”, a mai spus Martin Winterkorn.

Rezultatele Volkswagen in anul 2008

Concernul Volkswagen si-a majorat veniturile din vanzari cu 4,5 procente, atingand o cifra de 113,8 miliarde de euro. Prin cele 6,3 milioane de autovehicule, compania a atins un nou record la capitolul numarului de unitati vandute, in conditiile in care piata globala a autoturismelor a inregistrat o scadere de aproape 6 procente in anul 2008.

Mai mult, Volkswagen a ajuns pentru prima data in clasamentul primilor trei producatori din industria mondiala a automobilelor.

Profitul operational al companiei a atins si el un nivel record anul trecut, ajungand la 6,3 milioane de euro, in crestere cu 3% fata de anul 2007. Nu in ultimul rand, concernul a lansat 52 de modele, versiuni ulterioare si imbunatatiri de produs.