“Cele mai multe pierderi s-au adunat din cauza cutremurului din Japonia”, arată compania germană, adăugând că totalul pierderilor economice provocate de dezastrele naturale în primele şase luni ale anului au fost de 265 miliarde de dolari, mai mult decât în întreg anul 2005, care a fost cel mai costisitor din istorie. Asiguratori precum Allianz sau Axa, plus alte companii de reasigurare, au fost afectate puternic de despăgubirile din urma cutremurului japonez din martie, a inundaţiilor din Australia şi a cutremurelor din Christchurch, în Noua Zeelandă.
Doar cutremurul japonez a produs pierderi de 210 miliarde de dolari, devenind astfel cel mai costisitor dezastru natural din istorie. Asiguratorii vor plăti circa 30 de miliarde de dolari despăgubiri în urma acestui dezastru, mai puţin faţă de cele acordate în 2005 după ce uraganul Katrina a distrus New Orleans, când s-au plătit 62,2 miliarde de dolari.
Munich Re, cel mai mare reasigurator din lume a avut doar în primul trimestru al 2011 pierderi de 1,3 miliarde dolari, datorită despăgubirilor în urma dezastrelor.