"Dezvoltarea pieţei în ultimul trimestru din 2010 şi pe parcursul lui 2011 va continua să fie marcată de evoluţia economiei la nivel general. În aceste condiţii, estimez că atât în 2010 cât şi în 2011 piaţa de asigurări de viaţă va marca o stagnare la nivelul lui 2009", a declarat, pentru capital.ro, Aurelia Coman.
 În ceea ce priveşte eforturile asigurătorilor de a aduce mai multă valoare clienţilor, dar şi de a veni în întâmpinarea nevoilor lor financiare şi de protecţie, ING Asigurări de Viaţă a scăzut anumite categorii de taxe la produsele unit-linked şi a lansat o nouă generaţie de produse de acest gen, mai simple, mai transparente.
"Am lansat anul acesta două ediţii limitate de asigurări de viaţă de tip unit-linked cu prima unică, în euro, şi 100% protecţia capitalului net investit (ING Selectis), pentru a răspunde interesului consumatorilor faţă de produse simple, transparente şi cu siguranţă sporită. Am investit în noi campanii şi proiecte de educare şi informare a consumatorilor, care îi invită să se gândească la viitor", a mai spus directorul general al ING Asigurări de Viaţă. 
 
La ING, în primele nouă luni, categoria asigurărilor cu componenţa de investiţie, reprezentată de două dintre produsele de tip unit-linked, deţine o pondere de 28%, fiind îndeaproape urmată de poliţele pentru copii (27%) şi de cele cu componenţă de economisire (21%). 
 
"În portofoliul de contracte noi subscrise de la începutul anului se observă menţinerea interesului pentru asigurările unit-linked, care oferă pe lângă beneficiul de protecţie financiară şi posibilitatea de a realiza investiţii. Numărul de contracte de acest tip încheiate în ianuarie-septembrie 2010 fiind cu 45% mai mare că în aceeaşi perioadă a anului trecut", a mai spus Aurelia Coman. 
 
Potrivit acesteia, în linie cu estimările la nivel macro, care vizează o stagnare a pieţei de asigurări de viaţă în 2010 şi 2011, în ceea ce priveşte ING, direcţiile strategice vizează menţinerea actualei cote de piaţă şi consolidarea poziţiei de lider pe piaţa asigurărilor de viaţă. Volumul primelor brute totale subscrise de ING după primele nouă luni ale anului a ajuns la valoarea de 404,42 milioane RON, în creştere cu 4,3% faţă de septembrie 2009.