În 2021, HS Timber Group a finanțat diverse proiecte sociale din România de peste 5,06 milioane de euro. Compania austriacă s-a axat pe serviciile sociale, proiecte de mediu și de viitor în țara noastră.

HS Timber Group, sponsorizări de peste 15 milioane de euro în ultimii 10 ani

În ultimii zece ani, HS Timber Group a sponsorizat în țara noastră proiecte sociale de peste 15,86 milioane de euro. Doar în 2021, suma totală a depășit 5 milioane de euro.

„Anul 2021 a fost în continuare unul provocator în toate sectoarele din cauza pandemiei cauzate de COVID-19. Am acordat o atenție sporită pentru protecția sănătății angajaților noștri și de asemenea am oferit sprijin financiar și material comunităților locale, urmărind să facem diferența acolo unde era mai mare nevoie de ajutor în proiecte sociale, de mediu și de viitor”, a spus Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions România.

HS Timber Group are grijă de copiii bolnavi

La Sebeș, unde se construiește un Altfel de Spital – Primul Centru Pediatric Național din România (pentru copii cu paralizie cerebrală, afecțiuni neuromotorii și trauma), HS Timber Group contribuie la amenajarea și echiparea unei săli de terapie pentru ca pacienții care au nevoie de ajutor specializat să găsească alinare, alături de familiile lor.

În Siret, compania austriacă a sprijinit Spitalul de Boli Cronice în vederea renovării pavilionului central, incluzând acoperișul și fațada, care, din cauza trecerii timpului, punea în discuție siguranța pacienților și a trecătorilor. O dată cu această renovare, s-au îmbunătățit considerabil condițiile oferite de către unitatea spitalicească.

Tot în Siret, HS Timber Group se implică în lucrările de renovare și modernizare de la Centrul de Asistență Socială „Ingvar Kamprad” din cadrul Direcției de Asistență Socială. Astfel, rezidenții centrului, mai ales cazurile sociale, vor beneficia în continuare de condiții decente pentru un trai liniștit la bătrânețe.

Sprijin pentru elevii români

La Valea Mare, din județul Covasna, a fost construit un loc de joacă pentru copiii din sat, iar trei școli din mediul rural au fost dotate cu table interactive. De asemenea, compania austriacă finanțează programul after-school din Reci, de care beneficiază micuții din sat, iar în Târgu Secuiesc a fost renovată și dotată bucătăria spitalului.

La Comănești, județul Bacău, HS Timber Group a sprijinit lucrări ample de renovare a Spitalului Orășenesc Ioan Lascăr precum și trei licee din județ pentru dotarea laboratoarelor și a altor facilități pentru elevi.

Grijă pentru mediul înconjurător

Tot în județul Covasna, angajații HS Timber Productions Reci au participat la ampla acțiune de ecologizare a malurilor râurilor Olt și Negru, un proiect derulat sub patronajul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Compania austriacă a sponsorizat montarea de camere speciale pentru supravegherea malurilor râurilor, într-un proiect de prevenirea a deversării ilegale a deșeurilor.

HS Timber Group a încheiat cu Fundația Pădurea de Mâine un parteneriat strategic pentru a implementa împreună proiectele sociale și de mediu care promovează dezvoltarea responsabilă a pădurilor din România, în beneficiul comunităților locale. De la lansarea proiectului de împădurire Pădurea de Mâine au fost plantați 797.000 de puieți pe 186 ha de teren din nouă județe ale țării și a fost inițiat un program de silvicultură responsabilă în cadrul căruia s-a construit un pod modular mobil la Târnava Mare.