În paginile revistei, veți descoperi și alte subiecte la fel de interesante despre istoria recentă a României și mondială. Ediția cu nr. 77 a revistei „Evenimentul Istoric” este disponibilă, începând de astăzi, la punctele de vânzare a presei și online, pe edituradecarte.ro.
23 august 1944. Cine au fost adevărații eroi și trădători de țară?
Tratativele de armistiţiu pentru scoaterea României din război avea să se încheie cu Actul de la 23 August 1944, dar care avea să nască și una dintre marile întrebări ale istoriografiei românești, precum și a românilor: A venit de la Stockholm o telegramă din partea Uniunii Sovietice cu condiții de armistițiu mai bune oferite Mareșalului Ion Antonescu sau NU?!
Un rol decisiv în negocierile cu aliații pentru întoarcerea armelor la 23 August 1944 l-a avut Prințului Barbu Știrbey. Care a fost mărturia spectaculoasă a acestuia?
Proclamația regală a fost înregistrată la Palat și difuzată la radio în seara zilei de 23 August 1944. Care a fost mesajul Regelui Mihai pentru populația grea afectată în urma bombardamentelor Germane?
Descoperiți toate răspunsurile, la 80 de ani de la o răscruce a istoriei României, în numărul 77 al revistei „Evenimentul Istoric”, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.
Papa Adrian al IV-lea, singurul englez care a condus Biserica Catolică
Papa Adrian al IV-lea este singurul Papă englez din istoria de două mii de ani a Bisericii. Deși a fost un mare pontif, el a rămas aproape necunoscut chiar și în Anglia.
În ce împrejurări a devenit Papă? Ce puteri avea? Care a fost conflictul său cu Barbarossa? Și de ce l-au uitat englezii?
Află în exclusivitate răspunsurile despre viața marelui Pontif în noul număr al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro cu livrare gratuită.
Mihail Sadoveanu. De la boier, la frate francmason, camarad și tovarăș al comuniștilor
Mihail Sadoveanu a trăit aproape 81 de ani. S-a născut la Pașcani, la 5 noiembrie 1880 și a murit la 19 octombrie 1961, în condiții asupra cărora planează controverse.
În cei 81 de ani de viață, scriitorul a trecut prin toate orânduirile politice. Era deja un scriitor consacrat la momentul Marii Uniri, când face pasul decisiv prin înscrierea sa în partidul Liga Poporului al generalului (din 1930 – mareșalului) Alexandru Averescu, erou al Marelui Război.
Cum a ajuns Mihaile Sadoveanu să se înscrie în Masonerie? Ce rol a jucat scriitorul în cadrul Masonieriei din România? Și de ce se depărtează de frații masoni și se apropie de comuniști?
Descoperiți toate răspunsurile și dovezile despre viața marelui scriitor în noul număr al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.
Canal YouTube Evenimentul Istoric
Pentru toți cititorii interesați și pasionați de istorie, Evenimentul Istoric a lansat și canalul de youtube cu același numele pe care îl găsiți aici, canal pe care puteți urmări materiale video la fel de interesante ca cele prezentate în paginile revistei.
Ofertă edituradecarte.ro! LIVRARE GRATUITĂ pentru orice comandă care conține revista EVENIMENTUL ISTORIC sau CAPITAL!
Revistele Capital și Evenimentul Istoric pot fi comandate online pe edituradecarte.ro fără costuri de transport. Pentru orice comandă plasată pe site-ul editurii, care conține cel puțin una dintre cele două reviste, cumpărătorul va avea posibilitatea de selecție ca metodă de livrare ”transport gratuit”.
Oferta este valabilă și în cazul comenzilor pentru alte publicații, cărți și reviste, aflate în oferta Editurii de Carte, cu condiția ca în comanda respectivă să fie inclusă cel puțin una dintre revistele Capital sau Evenimentul Istoric, în limita stocului disponibil.