Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, dintre cele 2.600 tranzacţii înregistrate cu cardurile MasterCard şi Maestro emise în România, 290 au fost realizate în modul contactless.

"Este firesc să vedem din ce în ce mai multe tranzacţii cu cardul eligibile pentru câştiguri în cadrul Loteriei Bonurilor Fiscale, întrucât ponderea plăţilor cu cardul se află pe o pantă ascendentă. Mai mult, este evident că românii îşi însuşesc tot mai mult comportamentul de plată cu cardul pentru cumpărăturile curente – în cazul acestei extrageri, unde suma este mică, de 79 lei, avem câteva mii de tranzacţii cu cardul eligibile pentru câştiguri. De altfel, acest lucru este vizibil şi prin numărul considerabil de tranzacţii contactless eligibile pentru premiere, popularitatea acestei metode de plată în rândul consumatorilor din România fiind în continuă creştere, mai ales pentru cumpărăturile de zi cu zi. Prin iniţiativele noastre educaţionale, precum şi prin campaniile desfăşurate alături de partenerii noştri, susţinem acest comportament de plată, normal pentru o ţară europeană, cu efecte benefice atât pentru fiecare dintre noi, cât şi pentru economia locală", a declarat Cosmin Vladimirescu, general manager MasterCard România.

Bonurile fiscale emise în data de 20 mai, cu o valoare de 79 de lei, au fost desemnate câştigătoare la extragerea Loteriei bonurilor fiscale de duminică.

La extragere au participat bonurile fiscale emise în perioada 1 – 31 mai 2016. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii. AGERPRES