97% din 2210 respondenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani au achiziţionat bunuri sau servicii de pe internet. Dintre aceştia, 57% au declarat că au dezvăluit informaţii confidenţiale unor surse nesigure – fiind astfel expuşi riscurilor de fraudă şi compromiterea conturilor bancare.  
De asemenea, studiul a scos în evidenţă faptul că 27% dintre respondenţi nu ştiau de existenţa site-urilor false sau a atacurilor de phishing. Phishing-ul este simularea unei acţiuni în numele unei organizaţii de încredere sau a unui individ, pentru a păcăli utilizatorii să dezvăluie date confidenţiale, precum username, parole şi informaţii de acces la conturile bancare.    
 “E îngrijorător faptul că la o simplă căutare pe internet, oricine poate găsi informaţii confidenţiale referitoare  la conturile bancare, date ce pot fi folosite în scopuri rău intenţionate. Mai mult decât atât, există foarte mulţi criminali cibernetici care vând astfel de informaţii în schimbul unor sume de bani”, a declarat autoarea studiului, Sabina Datcu, Analist în Ameninţări Online şi Specialist în Comunicare la BitDefender.