Atfel, în topul celor mai scumpe vacanțe vândute în 2014 de Eturia se află un circuit în SUA care a combinat Coasta de Vest și Coasta de Est (pentru o familie cu doi adulți și doi copii, zboruri de linie la clasa business cu toate taxele incluse, hoteluri de 5 stele) și care a ajuns la 31.000 euro.

De asemenea, pentru un circuit de o lună în Africa pentru doi adulți (Namibia, Africa de Sud, Botswana, Zambia, Kenya, Tanzania și Uganda) prețul a ajuns la 28.000 euro, în timp ce un  circuit de 20 zile în Ecuador & Galapagos și Columbia (3 adulți, zboruri de linie la clasă economy cu toate taxele incluse, hoteluri de 4 stele) s-a vândut cu 25.000 euro.

Potrivit datelor Eturia, care anul trecut a avut afaceri de 5,3 milioane de euro, turiștii români care aleg destinațiile exotice au vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani și fac parte din middle și top management sau sunt antreprenori, cele mai întâlnite profesii fiind de avocat sau medic. Aceștia au un venit mediu spre high, între 1.000 și 3.000 de euro pe luna, și preferă să meargă în concedii de două ori pe an, în sezonul de vară și de iarnă.